Her Kuşun Bir Evi Olsun Projesi

Antalya‘nın Manavgat ilçesinde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatma Alpdemir‘in öncülüğünde 350 adet kuş evi hazırlayarak Sorgun Çamlığı‘nda çam ağaçlarına astı.

‘Kuşlar Evsiz Kalmasın‘ sloganı ve Manavgat Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Manavgat Meslek Yüksekokulu‘nun desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğe

75. yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gökçe, Orman İşletme Müdürü Ali Bahşi, TİSOYAB Başkanı Haluk Tüfekçi, Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Metin, Okul Müdürü Faruk Karcı, Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Esen ve öğretmenler katıldı.

Projenin hazırlanmasında öğrencilere öncülük yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatma Alpdemir, "Sorgun Çamlığı‘nın birinci derece Sit alanı ilan edilmesinin ardından burada bulunan kuşları ev sahibi yaptık. Güzel bir proje başlattık. Velilerimiz de öğrencilerimize katkıda bulundu" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge de, 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerini böylesine anlamlı bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmelerinden dolayı kutladı. Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gökçe de, geleceğe sahip çıkmak adına bu tür projelere desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Orman İşletmesi olarak her yıl belirli sayıda kuş kafesi yaparak ormanlara astıklarını belirten Manavgat Orman İşletme Müdürü Ali Bahşi de, "Tabiatta kuşların barınması önemli bir yer tutmakta. Ormanlarda bulunan bazı böcekçil kuşlar bu yuvalarda barınıyor" dedi.

Kaynak: İHA