Çınar Der‘in Kermesi 5 Nisan’Da Açılıyor

Gaziantep Çınar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çınar Der), herkesin merakla beklediği kermesi 5 Nisan 2011 Salı günü Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı’nın katılımıyla Grand Otel’de düzenlenecek olan kokteylle açacak.

"Umutlar Çınar Olsun" sloganıyla yola çıkan ve binlerce fakir ve zeki öğrencinin okuyabilmek için umudu haline gelen Çınar Der’in kermesine Türkiye’nin dört bir tarafından davet edilen konukların geleceği ifade edildi. Eğitim alanındaki faaliyetleriyle dikkat çeken ve geçtiğimiz yıl yaptığı “Sokaktan okula, okuldan hayata” projesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül alan Çınar Der, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den de Altın Sofra İyilik Ödülü almıştı.

5 Nisan Salı Günü Grand Otel’de gerçekleştirilecek kermesin Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı’nın katılımlarıyla açılacağını ifade eden Çınar Der Basın Sözcüsü Rezzan Öz, kermese her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir ilgi beklediklerini kaydederek, “şunları söyledi:

"Geleneksel olarak her yıl derneğimiz eğitime destek olmak amacıyla kermes düzenlemekte ve kermesimize İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Kayseri, Kilis ve birçok ilimizden konuklarımız katılmaktadır. Bu yıl da aynı şekilde Türkiye’nin dört bir yerine davetiyeler göndererek kermesimize konuklarımızı davet ettik. 5 Nisan 2011 Salı günü saat 09.30’da Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı‘nın da katılımlarıyla açılışı yapılacak olan kermesimizde ipek halılar, ipek şentuk masa örtüleri, butik kemerler, orijinal Fransız güpürlü çeyizlikler, orijinal Fransız fincan ve porselenleri, gümüş işlemeli şalvarlar, Antep işi çeyizlikler başta olmak üzere birçok ürün satışa sunulacaktır. 18 şubesi bulunan Çınar Der, 6 bin 100 fakir ve zeki öğrenciye bu yıl SBS ve YGS sınavları için ücretsiz kurs ve burs hizmetleri vermektedir. Amacımız bu sayıyı 7 bin 100’e çıkarmak olup kermesin bütün geliri bu amaçla kullanılacaktır. Çınar Der’in çalışmaları özellikle sokak çocuklarını topluma eğitim yoluyla kazandırılarak meslek sahibi olabilmeleri için büyük önem taşımaktadır. Öyle ki Gaziantepli birçok bürokrat Çınar Der’in yaptığı birçok önemli sosyal sorumluluk projesiyle kentimizde sokak çocukları olaylarının en az düzeye düştüğünü ifade etmektedirler. Kermesimiz halka açık olup bütün vatandaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz.”

Tamamen eğitim odaklı çalışan ve hazırladığı toplum odaklı sosyal sorumluluk projeleriyle ülkenin kanayan yarası olan sokak çocukları konusunda önemli çalışmalar yürüterek, onların eğitime ve sağlıklı yaşamlara kavuşturulmasında öncülük yapan Çınar Der’in kamuoyu tarafından merakla beklenen kermesine yoğun ilgi olacağı ifade ediliyor. Kermes gelirlerinin tamamının fakir ve zeki öğrencilere kurs ve burs hizmetleri için kullanılacağını ifade eden yetkililer, kermesin gün boyu süreceğini söylediler.

Kaynak: İHA