Chp‘li Öğüt‘ten İthal Et Tepkisi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, canlı hayvan ve et ithalatını eleştirerek, "Bin hayvanı Kızılay Meydanı‘nda toplayarak eylem yapacağız" dedi.

Çiftçilerin sorunlarını dinlemek üzere Ardahan‘ın Göle ilçesine gelen Milletvekili Ensar Öğüt, mal meydanında incelemelerde bulundu. İthal hayvan ve et konusunda hükümeti eleştiren Öğüt, "Bu hayvanlarda mavi dil hastalığı vardır. Ülke dışından getirilen ithal hayvanlar hem sağlıksız hem de kalitesizdir. Bu hayvanlar çiftçiye hiçbir yarar sağlamamıştır. Göle ilçesinde süt fiyatlarının bir bardak çay fiyatında olması ise çiftçiyi zor durumda bırakmış ve geriye gitmesine sebep olmuştur" dedi.

Devletin hayvancılıkla ilgili yanlış çalışmalarını, köylünün, çiftçinin sorunlarını dile getirmek için Ardahan ve ilçelerindeki çiftçilerce bin hayvanın toplanarak Kızılay Meydanı‘na götürüleceğini belirten Öğüt, "Ülke dışından ülkemize getirilen ithal hayvan ve ithal et Ardahan‘a kadar gelmiştir. Ardahan‘a kadar gelen ithal et kalitesiz ve sağlıksızdır. İthal hayvanlar getirilmesi çiftçimizin kalkınmasına hiçbir yarar sağlamamıştır. İlgililer sağlıksız ve kalitesiz, mavi dil hastalıklı hayvanları

ülke dışından getireceğine çiftçisinin üretimini güçlendirmelidir" diye konuştu.

Milletvekili Öğüt, daha sonra Göle Ziraat Bankası‘nı ziyaret ederek, çiftçilerin sorunlarını dile getirdi.

Kaynak: İHA