Çevre Değerlendirme Toplantısı Aü‘nde Yapıldı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünün çevre ilçelerin Belediye Başkanları ve akademisyenlerle yaptığı “Eskişehir Çevre Değerlendirme Toplantısı” ilk meyvelerini vermeye başladı.

Rektörlük 2009 Toplantı Salonu’nda sunumu gerçekleştirilen proje, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Doç. Dr. Arzu Çiçek tarafından 01 Ocak 2011 tarihinde yürütülmeye başlandı. Üç yıl sürecek olan bu projeye 1.5 milyon TL bütçe ayrıldı.

Projenin konusu, Seyitgazi Ovası ve Yukarı Sakarya havzasında doğal ve insan aktiviteleri sonucu açığa çıkan kirletici nitelikli maddelerin canlı ve cansız ortamlara olan çevresel etkilerini araştırmak.

Proje kapsamında elde edilen veriler doğrultusunda, yöredeki bor atıklarının değerlendirilmesi ve çevreye etkilerinin azaltılması konusunda yapılacak çalışmalar projenin bir bölümünü oluşturmakla birlikte diğer verilerin de havzanın değerlendirilmesinde büyük katkıda bulunacağı düşünülüyor. Proje alanı olarak seçilen Seyitgazi Ovası ve Yukarı Sakarya havzasında yürütülecek bu çalışmada dört farklı iş paketi bulunuyor.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, gerçekleştirilmesi planlanan bu projenin yürütülmesi ve hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteği vereceklerini, bu ve bunun gibi sosyal sorumluluk projelerinin artarak devam edeceğini söyledi. Kırka ve Seyitgazi Belediye Başkanları ise, bu tür projeleri yıllardır hayal ettiklerini ancak bir türlü faaliyete geçiremediklerini ifade ederek, Rektör Prof. Dr. Davut Aydın ve çalışmalarda görev alan akademisyenlere teşekkür ettiler.

Kaynak: İHA