Aman Bakan görmesin!

İçişleri Bakanı Osman Güneş'in Adana Valiliği'ni ziyareti öncesinde bir vatandaş eşi ve iki çocuğuyla eylem yaptı.

Sözle ikna edilemeyen aile güç kullanılarak hemen oradan uzaklaştırılınca eylemi Bakan göremedi.

Kaynakçılık yapan ancak yaşadığı beyin kanaması sonucu kısmi felçlik geçiren Yakup Yılmaz, yaklaşık bir buçuk yıldır engelli raporu alabilmek için uğraştığını ancak, tüm girişimlerine rağmen bunu başaramadığını anlatmaya çalıştı.

Valiliğe sorunun çözülmesi için gelen Yılmaz, Bakan Güneş'i karşılama programı ile karşılaştı. Eşi Songül çocukları Ayşegül ve Eyyüp'ü yanına alan Yakup Yılmaz'a Bakan Güneş'i bekleyen emniyet ve valilik görevlileri gerekli yardımın yapılacağını söyleyip, tören alanında uzaklaştırmak istedi. Ancak Yılmaz, aylardır valilikteki ilgililerle görüştüğünü ve her defasında azarlandığını veya sadaka gibi az bir para verilip gönderildiğini ileri sürdü.

Eşinin çalışmadığını ifade eden Yılmaz, özürlü raporu için gittiği doktorların kendisinden rüşvet istediğini iddia etti. Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tunga ve diğer ilgililerin ikna çabalarına rağmen ağlayan kızı Ayşegül'ü kucağına alıp eylemini sürdüren Yılmaz, valiliğin kapısından ayrılmayınca sivil polisler tarafından zorla uzaklaştırıldı. Karga tulumba alınan Yılmaz, uzun süre polislere direndi. Yılmaz," Devlet dağdaki teröristlere bile yardım ediyor. Niye bize sahip çıkmıyor. Valilikte çoğu zaman azarlanıyoruz. Kimse bize sahip çıkmıyor. Rapor almak istiyorum, doktorlar rüşvet istiyor. Çalışamıyorum, ailem perişan durumda. Devlet beni maaşa bağlasın." dedi.

Bu sırada eşi Songül ve çocukları da gözyaşı döktü. Güçlükle Bakan Güneş'i karşılama alanından uzaklaştırılan Yakup Yılmaz ve eşi Songül'e her türlü yardımın yapılacağı sözünü veren Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tunga, ağlayan çocukları öperek, sakinleştirmeye çalıştı.

Songül Yılmaz ise eşinin kısmi felçlik geçirdiğini ve çalışamadığından mağdur durumuna düştüklerini bildirdi. Bakan Güneş karşılama töreninden sonra sorunun çözümü için aile valiliğe alındı.