Ağaoğlu Edincik Res İhalesini Kazandı

2015 yılına kadar 1000 MW kurulu güce ulaşmayı ve bu bazda özel sektörün ilk 10 enerji üretim şirketinden biri olmayı hedefleyen Ağaoğlu, Edincik Rüzgar Enerjisi Santrali ihalesini kazandı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu, temiz enerji yatırımlarını sürdürüyor. Ağaoğlu Enerji Grubu Şirketlerinden Galata Wind Enerji Bandırma-2 TM için TEİAŞ tarafından düzenlenen RES katkı payı yarışmasında en yüksek teklifi vererek Edincik RES‘in üretim lisansını alma yolunda en büyük engeli aşmış oldu.

Yılda ortalama 110 milyon kWh elektrik üretmesi beklenen 30 MW gücündeki Edincik RES‘in 2011 yılı içinde devreye alınması planlanıyor. Bu proje tamamlandığında Ağaoğlu Enerji Grubu‘nun yenilenebilir enerjiden ürettiği yıllık toplam elektrik miktarı 550 Milyon kWh‘e ulaşmış olacak.

Edincik RES‘in de portföye dahil olmasıyla Ağaoğlu Enerji Grubu tarafından üretecek temiz enerji sayesinde yılda yaklaşık 350 bin ton sera gazı salınımının önüne geçilmiş olacak.

Enerji alanındaki yatırımları ile hem ülke ekonomisine fayda sağlayan, hem de enerji arzındaki sıkıntıya çözüm anlamında katkıda bulunan Ağaoğlu Enerji Grubu, 2010 Mart ayında 33 MW‘lık Mersin Mut Rüzgâr Enerji Santrali‘ni (RES) devreye almıştı. Grup Bandırma‘daki diğer projesi 93 MW‘lık Şah Rüzgâr Enerjisi Santrali‘ni de önümüzdeki günlerde devreye almak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA