Oğlunun arkasından sinir krizi geçirdi

Gürcü üvey anne ve anneannesi tarafından vahşice öldürülen 9 yaşındaki Fırat Sezer'in öz annesi Meryem Gül, 5 yıldır göremediği oğlunun arkasından sinir krizi geçirdi: "Fırat'ıma nasıl kıydılar?

Oğlunun arkasından sinir krizi geçirdi
Türkiye şokta... İstanbul Sultangazi'de, 9 yaşındaki Fırat Sezer'in Gürcü üvey anne ve anneanne tarafından katledilmesi, herkesin kanını dondurdu. Korkunç olayı Gaziantep'te haber alan öz anne yasta. Meryem Gül (31), oğlunun vahşice öldürüldüğünü duyunca sinir krizleri geçirdi. Yıllardır kokusuna hasret kalan anne, oğlunun ölümüne inanmak istemedi.

İşte Meryem Gül'ün isyanı...

YÜZÜNÜ BİLE GÖSTERMEDİ

12 yıl önce imam nikahı yapmıştık (Necmi Sezer'in, imam nikahlı 3 eşi bulunuyor). Bir çocuğumuz oldu ancak hastalanıp öldü. Eşimin memleketi Şanlıurfa'ya defnettik. Fırat her şeyimdi. Ancak Necmi, aramız bozulunca beni bırakıp İstanbul'a gitti. Fırat 4 yaşındaydı, onu da zorla benden koparıp götürdü. Yalvardım, bir kez bile yüzünü göstermedi. Oğlumu benden bunun için mi kopardı!

BİR KEZ KOKLASAYDIM

Tek isteğim Fırat'ımı görüp koklamaktı. Onu bir kez koklasaydım gam yemeyecektim. Şimdi cenazesini bile göstermiyorlar. Memleketleri Şanlıurfa'ya defnedeceklermiş. Yetkililer bana yardım etsin, oğlumun cenazesini Gaziantep'e defnedeyim. Onun öldüğüne inanmak istemiyorum. Fırat'ı katleden kadınları hiç görmedim. Ama tek suçlu onlar değil. Babası da suçlu. Bu işin peşini bırakmayacağım. Şikayetçi olacağım.

GAZİANTEP’TE TOPRAĞA VERİLMESİNİ İSTEYECEK

Çocuğunun vahşete kurban gittiğini televizyondan öğrenen acılı anne Gül’ün tek isteği parçalar halinde bile olsa oğlunun cesedini görebilmek. Gül Ailesi çocuğun cenazesini Gaziantep’e getirip toprağa vermek isterken, cenazenin baba tarafından teslim alındığını ve Şanlıurfa’da toprağa verilmek üzere hazırlık yapıldığı öğrenildi. Bu gelişme üzerine Gaziantepli Gül Ailesi’nin savcılığa başvurarak Fırat’ın Gaziantep’te toprağa verilmesini isteyecek.

EŞİM BENİ SÜREKLİ DÖVERDİ

Acılı anne Meryem Gül, 4 yıl birlikte yaşadıkları süre içerisinde Necmi Sezer’in kendisine şiddet uygulayıp sokaklarda dövdüğünü öne sürerek, "Evimize bakmazdı. Komşuların verdiği ekmekle geçinirdik. Beni sürekli ölümle tehdit ederdi. Üstüme kuma getirirdi. Eve hayat kadınları getirirdi. Bu nedenle kendisinden ayrıldım. Çocuklarımı büyütmesinde benim ailem destekledi" diye konuştu.

TORUMUNUN ÖLÜM HABERİNİ TELEVİZYONDAN DUYDUK


Dede Süleyman Gül ise, torununu sürekli yanlarında kalması için babasından istediğini ancak kabul ettiremediğini belirterek şunları söyledi:

"Bizden sürekli kaçırdı. Son olarak yaklaşık 2 ay önce görüştük. İstanbul’dan memleketi Şanlıurfa’ya gideceğini ve çocuğu Gaziantep’e getireceğini söyledi. Ondan sonra da bir daha aramadı. Biz Kayseri’deki çocuklara üzülürken, televizyonda torunumuzun öldürüldüğünü duyduk. Allah kimseye böyle bir acı göstermesin. Şok olduk. Hala şoktayız. Çocuğumuzun ölümünde kimin ihmali varsa kim suçluysa cezasını çeksin."

ANNE EVLENDİ, FIRAT’I İSE BABASI İSTANBUL’A GÖTÜRDÜ


Meryem Gül’ün eşinden boşandıktan sonra bir yıl yanında oğlu Fırat olduğu halde Şanlıurfa’da yaşadığı, eşi Necmi Sezer’in Gürcü kadın ile evlenmesinin ardından kendisinin de evlenerek Yozgat’a gittiği öğrenildi. Annenin evlenmesi nedeniyle de babanın oğlunu alarak İstanbul’a götürdüğü, Anne Meryem Gül’ün oğlunun öldürüldüğü haberini alınca babasının evine geldiği de belirtildi.