Kocaoğlu:Kemeraltı‘nda Işıklandırma Probleminden Önce Hayat Problemi Var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemeraltı‘nın akşam saatlerinden sonra sessizliğe bürünmesini eleştiren ve ışıklandırma yapılmasını isteyen işadamına "Kemeraltı‘nda aydınlanma problemi var ama önce hayat problemi var." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemeraltı‘nın akşam saatlerinden sonra sessizliğe bürünmesini eleştiren ve ışıklandırma yapılmasını isteyen işadamına "Kemeraltı‘nda aydınlanma problemi var ama önce hayat problemi var." dedi.

İzmir Ticaret Borsası‘nın konuğu olarak yaptığı konuşma sonrasında borsa meclisi üyelerinin sorularını cevaplandıran Aziz Kocaoğlu, Kemeraltı‘nın ışıklandırma probleminin giderilmesi yönündeki isteği değerlendirirken, "Kemeraltı‘nda aydınlanma problemi var ama önce hayat problemi var." dedi. Kemeraltı‘nı cazibe merkezi haline getirmek için atıl vaziyetteki otoparkı yıkacaklarını ifade eden Kocaoğlu, Anafartalar Caddesi‘nin cephe düzenlemesinin bitmek üzere olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Kemeraltı bir mücevher, pırlanta. Kemeraltı‘nı biz hep beraber ayağa kaldıracağız. 16 bin işyeri var. Belediye gelsin cephesini düzenlesin. Bir örnek yaptık Anafartalar‘da şimdi İkiçeşmelik‘e giriyoruz. O cadde orda durduğu sürece Agora‘ya turist gelmez, gelse de iyi intibayla dönmez. Aydınlatma konusu doğru, hatta oradaki taş dokusunun da değişmesi gerekiyor, tarihi dokuyu geri döndürmek gerekiyor." dedi.

İkiçeşmelik‘in bu halde durduğu müddetçe Agora‘da yaptığı yatırıma yazık olduğunu anlatan Kocaoğlu, hayalinin İkiçeşmelik‘ten şöyle bir binalara baka baka Bayramyeri‘nden başlayıp yukardan aşağıya tarihle içiçe inmek olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Şimdi cephe kaldırımı toparlamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"TURİZM BAKANI HER GELİŞİNDE MÜZENİN YERİ DERSE HAVLU ATARIZ"

Kadifekale surlarıyla ilgili ihaleye çıkacaklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, müzenin yerini Turizm Bakanı ile beraber karar verdiklerini.3-4 alternatif sundruklarını hatırlattı. Kocaoğlu şöyle dedi: "Onlar da Kadifekale altındaki bölgeyi beğendiler. Bakanın bu 3. defa gelişi. Müzeyi soruyorlar İzmir Büyükşehir Belediyesi araziyi versin, proje yapayım diyor. Oranın eski doku olduğu belli. Orada arkeolojik ve jeolojik etütlerin yapılması gibi bir sürü prosedürün olduğu belli. Bu seçim arefesinde böyle politik atışmalar filan oluyor. Ben de Ertuğrul beyi 73‘lü yıllardan beri babam vasıtasıyla tanıyorum ama müze yapılması gerekli. Oraya yapılacaksa kamulaştırma projesi 3 sene sürecek en azından. Ama her gelişinde 3 ayda bir noldu müzenin yeri derse biz havlu atarız. Prosedürün devam etmesi gerekiyor. İzmir‘de kemeraltı bu dediğim aksla ayağa kalkacak. "

"BU ŞOFÖRÜ BEN AYDAN GETİRMİYORUM"

Belediye otobüs şoförlerinin bazılarının yolculara İzmirlilere yakışmayacak şekilde kaba davrandığı yönündeki eleştirileri de cevaplandıran Başkan Aziz Kocaoğlu, 7 seneden bu tarafa şu anda şoför de bulamadığını çünkü, sanat okulu, en az lise mezunu, beş yıl e sınıfı ehliyeti olan insanları sınavdan geçirip bir de bu psikoteknik denilen ruhsal sağlık durumuyla ilgili testten geçirip aldıklarını dile getirdi. Çıtayı sanat okulu mezununda tuttuğunu anlatan Kocaoğlu, "Bu şoförü ben aydan getirmiyorum. Özellikle de İzmir‘in insanını, kültürünü bilen insanları, sürekli İzmir ve ege bölesi doğumlu insanları da elimden geldiği kadar tercih ediyorum ama maalesef şoförlerden bu istanbul‘da da böyle, ne hikmettir, içinde çok da düzgün çalışan arkadaşlar da var ama çıkıyor. Haklısınız." dedi. Kocaoğlu, Evka5 kavşağı kamulaştırmasının bittiğini, Ulukent kavşağı projesinde ihaleye çıkacaklarını ifade ederken Buca‘da

halk arasında "Uçan yol" denilen Yeşildere‘den geçen yol konusunda askeriyeyle anlaştıklarını, projeleri bittiğini söyledi. Bunda da ihaleye çıkacaklarını anlatan Kocaoğlu diğer diğer projeleri arasında organik tekstil ve organik pamuk üzerinde bir çalışmanın da bulunduğunu söyledi.