Afyonkarahisar‘a İkinci Bal Ormanı

Çevre ve Orman Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamada, Afyonkarahisar‘a ikinci bir Bol Ormanı‘nın kurulacağı bildirildi.

Bakanlık‘tan yapılan yazılı açıklamada, Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu‘nun Türkiye‘de ilk Bal Ormanı‘nı Afyonkarahisar‘a kurduğu ve bu doğrultuda Bal Ormanı kurma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Şuhut ilçesindeki Ağzıkara mevkiinde kurulan Bal Ormanı‘nın ardından ülke çapında da onlarca Bal Ormanı‘nın kurulduğuna yer verilen açıklamada, Afyonkarahisar‘ın Bayat ilçesindeki sulama göletinin etrafının ağaçlandırılarak burasının Bal Ormanı‘na çevrileceği bildirildi.

Bakanlık‘tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "200 hektarlık bir alanda kurulacak olan Bal Ormanı için fidan dikim çalışmalarına başlanıldı. Kurulacak ormanda bal verimini artıran ve kademeli olarak bol çiçek açan; akasya, mahlep, sofora, iğde, alıç, ardıç, yabani erik, ıhlamur, böğürtlen, kuşburnu, kızılcık, yabani elma, söğüt, erguvan, ahlat ve sedir gibi türlerden 500 bin fidan dikilecek. Ayrıca bölgede tabii olarak yetişen türler korunarak boşluklara da korunga ekimi yapılacaktır. Bu proje neticesinde hem söz konusu alan yeşile bezenecek hem de yöre halkının geçimini sağlaması maksadıyla bir iş sahası kazandırılmış olacaktır."

Kaynak: İHA