Yavru Temacılar, Ormanın Önemini Anlattı

Malatya Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, Orman Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Malatya TEMA Vakfı‘nın organizesiyle bir araya gelen Atatürk İlköğretim Okulu 2-C sınıfında eğitim gören yavru temacılar, doğanın önemini anlattı.

Yavru Tema Sınıf Temsilcisi Buse Kılıç, Malatya Valisi Ulvi Saran‘a ağaçlandırmaya verdiği önemden dolayı teşekkür ederek, "Ben derdini, sıkıntısını ifade edemeyen canlıların valisiyim" diyerek çevre ve doğaya verdiği önemi en güzel şekilde ifade eden, Beydağı‘nda başlattığı ağaçlandırma çalışması ile Atatürk‘ün "Vatan Toprağı Kutsaldır Kendi Kaderine Terk Edilemez" sözünü hayata geçiren sayın valimize teşekkür ediyoruz. Toprak Canlıların yaşamı için temel ve yenilenemeyen bir kaynaktır. Yeryüzünde bir

santim toprağın oluşması için 200 ila bin yıl gerekmektedir. Ama bizler her yıl 743 milyon ton toprağı erozyonla kaybetmekteyiz. Ülkemizin orman varlığı yüzölçümümüzün ancak yüzde 27‘sini kaplamaktadır. Verimli orman varlığımız yüzde 13‘e kadar düşmüştür. 2010 yılı verilerine göre dünyada kişi başına düşen orman alanı yaklaşık bir futbol sahası büyüklüğündedir. Oysa ülkemizde kişi başına düşen orman alanı dörtte bir futbol sahası büyüklüğündedir" dedi.

Yavru Tema Gönüllüsü Efe Topçu ise, "Ormanlar, sellerin ve taşkınların oluşmasını önler. Bunun yanında ormanlar, yeraltı sularının birikmesine yardım eder. Ormanlarımızın birçok faydası vardır. Ormanlar, iklim üzerinde olumlu etki yapar, havayı temizler, gürültüyü azaltır, yapacak ve yakacak hammadde kaynağıdır. İklim ve toprak yapısındaki çeşitlilikten kaynaklanan ender bir biyolojik çeşitliliğe sahiptir. Özetle; orman, hayattır" diye konuştu.

Yavru Tema Sınıf Temsilcisi Sude Kılıç da, "Herkesi, 30 Mart Çarşamba günü 14.00‘da Malatya havaalanı yolu üzerinde bulunan Karahan ağaçlandırma sahasında fidan dikim törenine katılmaya çağırıyoruz. TEMA gönüllüleri olarak bizler orada olacağız. Ağaçlandırma sahasına ulaşım için Malatya Belediyemiz tarafından otobüs tahsis edilmiştir. Malatya halkını fidan dikimine bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA