Vakfıkebir’İn Kitap Kurtları Ödüllendirildi

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde 47. Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde 47. Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

İlçe Halk Kütüphanesi‘nde düzenlenen programa Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Garnizon Komutanı Necati Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Demir, Belediye Başkanı Hayri Birinci, Emniyet Müdürü Serdar Hatipoğlu, Mili Eğitim Şube Müdürü Tahsin Çoban, AK Parti İlçe Başkanı Enver İskender, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ekrem Bahadır, İlçe Tarım Müdürü Remziye Kuleyin, İlim Yayma Cemiyeti Vakfıkebir Şubesi Başkanı Mehmet Alp, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kütüphane Müdürü Şeref Algün, yaptığı açılış konuşmasında; bilginin dünyanın en önemli ve en vazgeçilmez hazinesi; binlerce bilginin toplandığı kütüphanelerin ise eşi benzeri olmayan, paha biçilemeyen hazine olduğunu söyledi. Algün, “Medeniyetlerin kurulmasında ve büyümesinde en önemli şey bilgidir, kitaptır. Yani kitaba verilen değerdir. Bir ülkenin insanları ne kadar çok kitap okuyorsa medeniyete katkıları ve gelişmişlik düzeyleri de ona göredir. Tarihte büyük işler yapmış, milletlere yön vermiş kişilerin çok kitap okuduklarını görüyoruz.” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk‘ün siyasi ve askeri dehasını harp meydanlarında dahi kitap okuyacak kadar kitap sevgisine borçlu olduğunu vurgulayan Algün, sözlerine şöyle devam etti: "Başarısının sırrı sorulduğunda ‘çocukluğumda elime 2 kuruş geçse 1 kuruşuyla kitap alır okurdum‘ diyerek cevaplamıştır. 40 ülke arasında yapılan bir araştırmaya göre Almanya’da bir kişi günde 24 dakika kitap okurken bizde buna ayrılan zaman sadece 12 saniye. Dünyada televizyon izlemekte ABD‘den sonra 2. sırada geliyoruz. Dolayısıyla kitap okumuyoruz. Kitap okumayan bir toplum sorgulayamaz. Ağaç yaşken eğilir misali, ancak okumak çocuk yaşlarda aşılanırsa bir yaşam biçimi haline gelebilir. Bunun yolu ise okumayı bilen örnek olabilen çocuğu ile kitap okuyabilen anne ve baba olmadan geçiyor. Çocuklarımızın kolundan tutup en az haftada bir kez kütüphaneye getirelim. Kitap okumanın hazzını onlarla birlikte yaşayalım.”

Ortaöğretim ve ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. İlçe Halk Kütüphanesi‘nden yıl içerisinde 59 adet kitap okuyarak birinci olan Nazlı Can Aygün, 47 adet kitap okuyarak ikinci olan Emre Türk ve 45 adet kitap okuyarak üçüncü olan İrem Baş ödüllerini aldı.