Tübitak Bölge Sergisi

TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Samsun sergisi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi‘nde (OMÜ) açıldı.

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yapılan TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri kapsamında Samsun ve bölge illerden sergilenmeye layık görülen 110 projenin tanıtımı OMÜ Tepe Otel‘de yapıldı. 662 proje arasından seçilen projelerin tanıtım sergisinin açılışını Vali Yardımcısı Hasan Ersan, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Kamil Işık yaptı. Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Ersan, öğrencilerin projeye teşvik edilmesinin gelişimleri

ve ülke için önemli olduğunu söyledi. Ersan, "Ekip çalışmasının bilgi ve başarısı vardır. Öğrencilerimizin büyük başarıları elde edeceklerine inanıyoruz. Ülkemizin saygın bilim adamları olmak için adım atıyorlar" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Koç da, "Okullarımızda proje üretme sayısı arttı. Geçen senelerde Ankara‘ya çok az sayıda proje giderken, sayı giderek artmıştır. Öğrencilerimizin proje üretmesi gelişimleri ve ülkeye yeni bilim insanlarının önünün açılması için ilk adımlardır. Çocuklarımız proje geliştirerek hem eğitim kalitelerini artırıyorlar hem de kişisel gelişimlerini hızlandırıyorlar" diye konuştu.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Işık, proje yarışmaların 1969 yılından bu yana düzenlendiğini hatırlattı. Işık, "Proje sayısının giderek arttığını görmek bizleri sevindirmektedir. Öğrencilerimizin proje üretmesi için elimizden gelen desteği vermekteyiz" şeklinde konuştu.

29 Mart-11 Nisan tarihleri arasında açık kacak sergi, mesai saatleri içerisinde gezilebilecek.

Kaynak: İHA