‘Toplam Kalite Yönetimi Ödülleri‘ Sahiplerini Buldu

Mersin‘in Tarsus ilçesinde ‘Toplam Kalite Yönetimi‘ alanında yaptıkları çalışmalarla başarılı bulunan okullara, düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

75. Yıl Kültür Merkezi‘nde düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen törene katılanlar arasında; Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Sarı da yer aldı. Burada konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, eğitimde öncelikli hedeflerinin kaliteyi yükseltmek ve kaliteyi hayatın her alanına yaymak olduğunu vurguladı. Sarı, eğitimde kaliteyi yakalamak için iyi bir ekiple düzenli olarak çalışılması gerektiğini ifade ederek, ‘‘Yaşamın her alanında kaliteye önem vermeliyiz. Ayrıca eğitim söz konusu olunca kaliteli olmak daha büyük önem arz ediyor. 2001 yılından bu yana daha eğitim çalışmalarını, daha iyi ve daha güzele götüren toplam kalite yönetimi uygulamasında çok önemli mesafeler aldık. Başarıya giden yolda kaliteye çok önem vermeliyiz. ‘Toplam Kalite Yönetimi‘nin çok büyük önem kazandığı günümüzde çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum‘‘ dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Okul, kurum ve ekip olarak toplam 13 katılımın olduğu ‘2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Toplam Kalite Yönetimi Yarışması‘nda; Tarsus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ‘Teknoloji Benim Herşeyim‘ adlı projesiyle ilçe birincisi ve aynı zamanda da Mersin üçüncüsü olurken, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, ‘Sağlık İncileri Projesi‘ ile ilçe ikinciliğini Zübeyde Hanım Eğitim ve Uygulama Okulu, ‘Aydınlık Yüzler Projesi‘ ile paylaştı. Tarsus üçüncülüğünüyse ‘İlk Adım Sevgi‘ adlı projeyle Şehit Uzman Çavuş Ahmet Güngör Ana Okulu elde ederken, kurum ve okul dalında da Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ilçe birincisi ve Mersin ikincisi, Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi de ilçe ikincisi oldu.

Törende ayrıca yarışmada birincilik elde eden okulların hazırlamış olduğu projelerin görsel olarak sunumu da gerçekleştirildi. Öte yandan, ‘Toplam Kalite Yönetimi Yarışması‘nda birinci olan Ticaret ve Sanayi Odası Endüstri Meslek Lisesi‘ne plaket ve başarı belgelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı takdim ederken, Tarsus Kültür Merkezi Müdürü Abdulbari Yıldız da Tarsus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘ne ödülünü verdi.

Kaynak: İHA