Söke‘De Genç Çiftçiler Eğitiliyor

Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi (TAYEM)’nde, genç çiftçilerin eğitimine hız verildi.

Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi (TAYEM)’nde, genç çiftçilerin eğitimine hız verildi. 13 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek 2. dönem eğitimi başladı. Finansmanı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile İşkur tarafından sağlanan sekiz haftalık kursta, kırsal kesimde yaşayan 15-30 yaş arası çiftçilere yönelik çağdaş tarım bilgi ve teknikleri, teorik ve uygulamalı olarak aktarılıyor.

Eğitime ilk etapta Aydın, Denizli, Afyonkarahiser ve İzmir‘den 15, ikinci etapta Muğla, Uşak, Kütahya ve Manisa‘dan 16 genç çiftçi katıldı. Eğitim süresince örtüaltı yetişiriciliği, zirai mücadele yöntemleri, ilaçlama alet ve makinelerinde kalibrasyon, arıcılık, meyve bahçelerinde budama, organik tarım, sulama yöntemleri, arazi tesviyesi, tarım makinelerinde iş güvenliği, fiğ, silajlık mısır, yonca yetiştiriciliği ve benzeri konularla iletişim teknikleri ve bilgisayar kullanımı bilgileri veriliyor.

Üreticilerin tarlaya tarım bilgileriyle donanımlı olarak ve bilinçli girmesini önemsediklerini belirten Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, ”Bu tür eğitimlerin, Türk tarımının kalkınmasına çok ciddi katkısı olacağı düşüncesindeyiz. Daha da yaygınlaşmasını arzu etmekteyiz.” dedi.

Bu arada birinci etap eğitimi tamamlayan genç çiftçilere sertifikaları, TAYEM Müdür Vekili Ahmet Baki Türkoğlu ve İşkur Söke Şube Müdürü Yusuf Kıvrak’ın da katıldığı bir törenle verildi.