Silopi'de hayat normale döndü

Şırnak'ın Silopi ilçesinde küçük yaştaki çocuklara tecavüz iddiasıyla mahkemeye çıkartılan 4 kişi cezaevine gönderildiği sırada çıkan olaylar sonrası hayat normale döndü. Polisler adliye önünde ve sanıkların tahrip edilen işyerleri önünde güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

Silopi'de hayat normale döndü
Silopi ilçesinde dün akşam sıralarında tecavüz sanıklarını linç etmek isteyen öfkeli kalabalığa polisler gaz bombası ve biber gazı ile müdahalede bulunmuştu. Çarşıdan birçok vatandaş gazdan etkilenirken, olaylar ara sokaklarda devam etmişti. Adliye önünden ayrılan öfkeli kalabalık, bu kez tutuklanan şüphelilerin işyerlerini hedef aldı. Şüphelilere ait, tekel büfesi ve taksi durağı ateşe verilip yakılırken, berber dükkanı da atılan taşlar ve camları kırıldıktan sonra tahrip edildi. Ateşe verilen

işyerlerindeki yangını polisin Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) tarafından söndürüldü. Olaylar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. İlçede dün gece yaşanan gerginlikten sonra hayat normale döndü. Polisler adliye önünde ve sanıkların tahrip edilen işyerlerinin önünde geniş güvenlik önlemleri alıyor.

Silopi ilçesinde yaşları 25 ile 34 arasında değişen, H.K., R.Ö., F.G. ve R.T., iddiaya göre 14 yaşındaki bir erkek çocuğa cinsel istismarda bulunarak bunu cep telefonu kamerasıyla kaydettiler. Çocuğun durumu anlatması halinde görüntüleri internetten yayınlamakla tehdit eden şüpheliler, defalarca cinsel istismarda bulundukları çocuktan bir arkadaşını daha getirmesini istedi. Tehditler üzerine bu kez mağdur çocuğun beraberinde getirdiği arkadaşı da aynı kişiler tarafından cinsel tacize uğradı.

Şüphelilerin defalarca cinsel tacizine uğrayan çocuklardan biri, rahatsızlanınca ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Hastanede yapılan muaneyede çocuğun tecavüze uğradığı belirlendi. Doktorların da devreye girmesiyle ailesi durumu polisi bildirdi. Polis, çocuğun ifadesi üzerine ilçede işadamı ve esnaf olan H.K., R.Ö., F.G. ve R.T.‘yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslar tutuklu yargılanmak üzere Silopi Cezaevi‘ne gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA