Polis amcadan miniklere jest

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, ilköğretim birinci sınıf öğrencilerini panzerlere bindirip çizgi film izlettirdi.

Polis amcadan miniklere jest
8 Ağustos Mahallesi‘ndeki Toplum Merkezi bahçesinde düzenlenen programda, kadın ve erkek polisler minik öğrencilere ikramlarda bulunarak onları panzerlere bindirdi. İlk defa polis araçlarına binen öğrenciler, korna ve sirenleri çalarak doyasıya eğlendi. Daha sonra sinema salonuna alınan öğrencilere ‘120‘, ‘Çanakkale Geçilmez‘ ve ‘İstanbul‘un Fethi‘ gibi çizgi filmler izlettirildi.

Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan‘ın öğrencilere hitaben yaptığı konuşmanın ardından gazetecilere bilgi veren Terörle Mücadele Şube Müdürü Uğur İşlemecioğlu, amaçlarının devletin gülen yüzünü her zaman halka göstermek olduğunu söyledi. İşlemecioğlu, "Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 4 proje hazırladık. Bu projelerden biri olan ‘Gençlik İçin Gelecek‘ projesini bugün hayata geçirdik. Buradaki amacımız bin 100 öğrencimize ‘120‘, ‘Çanakkale Geçilmez‘ ve ‘İstanbul‘un Fethi‘ adlı çizgi sinemalar gösterimidir. Bu proje ilköğretim öğrencilerine yönelik bir projedir. Bugün açılışını yaptık. Bu açılışta polis araçlarının tanıtımı yaptık. Polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik bir projedir. Burada öğrencilerimizin bizi anlamasına yönelik bir uygulama yaptık. İlk etapta 250 öğrencimizi açılışa davet ettik ve ikramlarda bulunduk. 11 periyot halinde toplamda bin 100 öğrenciye film gösterimi yapacağız" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ HALKA DEVLETİN GÜLEN YÜZÜNÜ GÖSTEMEKTİR"

Bu proje haricinde üç programlarının daha olduğunu ifade eden Müdür İşlemecioğlu, "40 üniversiteye hazırlık aşamasında olan lise son sınıf öğrencimizi Güroymak, Tatvan ve Bitlis merkezde dershaneye gönderiyoruz. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi olan 150 aileye erzak dağıtımı yapacağız. Bir diğer projemiz ise gençlerimize uyuşturucunun zararlarını ve terör örgütünün kötülüğünü anlatma adınadır. Burada amacımız halkımıza devletin gülen yüzünü göstermek ve Emniyet Müdürlüğümüzün tanıtımını yapmaktır. Bizler bu projeleri uygularken daire amirlerimizden ciddi destekler aldık. Bu kapsamda sadece SODES projeleri değil, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz aracılığı ile geçen yıl Tatvan‘da 300 kişilik vapur gezisi düzenlemiştik. Bu gezide çok olumlu geri dönüşümler aldık. Bu çerçevede bu yılda yine Güroymak, Tatvan ve Bitlis‘i kapsayan üç tane vapur gezisi düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

İşlemecioğlu, proje sürelerinin 6 ile 18 ay olduğunu ve bu süreler içinde 4 ayrı projeyi en iyi şekilde uygulayacaklarını ifade etti.

Kaynak: İHA