Kısa Boyu Yüzünden İş Bulamıyor

Kütahya‘nın Simav ilçesinde, 1.40 santim boyundaki bir genç boyu yüzünden iş bulamıyor.

2 yıl önce Anadolu İmam Hatip Lisesi‘ni bitiren 19 yaşındaki Mehmet Gülsever, kısa boylu olmanın sıkıntısını çekiyor. Okuldan mezun olduktan sonra müezzinlik imtihanına giren Gülsever, beklediği tayini çıkmayınca ailesine bakabilmek için piyasada iş aramaya başladı. Ancak boyunun kısalığı yüzünden bütün kapıların yüzüne kapandığını belirten 1 metre 40 santim boyundaki Gülsever, doğup büyüdüğü Simav‘a bağlı Bahtıllı beldesinde belediyenin İş-Kur destekli işçi alacağını duyunca başvuruda bulundu. Belediye

başkanından, "Boyun kısa, sen işimize yaramazsın" cevabını alan Mehmet Gülsever‘in dünyası bir kere daha başına yıkıldı.

Babası Yıldız Gülsever‘in ailesini geçindirmek üzere İstanbul‘da amelelik yaptığını anlatan Mehmet Gülsever, ağabeyinin asker, kız kardeşinin ise öğrenci olduğunu, bu yüzden annesi Sunay Gülsever‘in de gündelik işlerde çalışmak zorunda kaldığını söyledi.

Ailesine destek olabilmek için kendisinin de çalışması gerektiğini belirten Gülsever, gücünün kuvvetinin yerinde olduğunu, amelelik dahil her işi yapabildiğini ancak işverenlerin boyuna bakarak karar verdikleri için yanıldıklarını söyledi

Tek suçunun boyunun kısa olması olduğunu dile getiren Mehmet Gülsever, "Bu benim suçum değil" diyerek kendisine iş vermeyenlere sitem etti. Gülsever, "Benim işe ihtiyacım var. Öncelikle müezzin olarak tayinimi bekliyorum. Tayinim çıkıncaya kadar aileme ekonomik olarak katkı sağlamak zorundayım. Boyumun kısalığı sizleri yanıltmasın. Ben verilen her işi yapmaya hazırım" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA