İzto‘dan Ekonomik Anayasa Teklifi

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay‘ın İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş‘a gerçekleştirdiği iade-i ziyarette seçim öncesinde Başbakandan kent için müjde talepleri dile getirildi. Ziyarette Demirtaş, ekonomik bir anayasa istediklerini açıkladı.

İzto‘dan Ekonomik Anayasa Teklifi
İzto‘dan Ekonomik Anayasa Teklifi
Seçimlere 3 ay gibi kısa bir süre kala iktidar partisinin il başkanlık görevinin zor olduğunu dile getiren İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Akay ile uzun yıllardır tanışıklıkları olduğunu ve ilişkilerinin geçmiş yıllara dayandığını belirtti. Seçim zamanlarında ekonominin raydan çıktığı dönemlerin geride kaldığını belirten Demirtaş; "Siyaset ekonomiye tercih edilmesin diye söylerdik. Artık bu söylem geride kaldı" diye konuştu. TÜSİAD‘dın anayasa değişiklik teklifi sonrasında gündemde anayasa tartışmalarının

yer aldığını söyleyen Demirtaş; şöyle konuştu: "Biz siyasal boyut taşıyan değil ekonomik bir anayasa istiyoruz. Seçim taarruzu olarak değil seçim öncesinde Başbakanın İzmir için müjdeler vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Öncelikle EXPO konusunda Başbakanın kentimiz için, ‘İzmir hadi yürü‘ demesi gerekiyor. Çünkü, EXPO konusunda vaktimiz gittikçe daralıyor ve bu konunun da netlik kazanması lazım."

Kent olarak teşviklerden dolayı yaşanan sıkıntının gözler önünde olduğunu belirten Demirtaş; şunları söyledi: "Teşvikler konusunda yaşadığımız sıkıntılar ortada. Bunları aktarmak istiyoruz. Ayrıca kruvaziyer turizm açısından ve kentin Türkiye‘de birinci kruvaziyer limanına sahip olmasını istiyoruz."

AK Parti İzmir İl Başkanı olarak ilk kez odaya ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Akay da, sözlerine şöyle devam etti: "İzmir Ticaret Odası‘nın 70 bin üyesi ile birlikte kentin ekonomisine sağladığı katkılar göz ardı edilemez. Hükümetin İzmir temsilcisi olarak gerekenler ne ise birlikte çalışacağız. Devlet ve millet kaynaşmasında İzmir için yapılması gerekenlerde ortak hareket etmeye hazırız."

Kaynak: İHA