İzmir Fuarı‘Nda İş Bağlantısı Kuran İscehisarlı Mermerciler Umutlu Döndü

İscehisar Mermerciler ve İşadamları Derneği (İSMİAD) üyeleri, dünyanın mermer ve doğaltaş sektöründeki en önemli 3.

İscehisar Mermerciler ve İşadamları Derneği (İSMİAD) üyeleri, dünyanın mermer ve doğaltaş sektöründeki en önemli 3. fuarı olan Uluslararası İzmir Mermer ve Doğaltaş Fuarı‘ndan umutlu döndü. Her yıl Mart ayında düzenlenen İzmir Fuarı‘na İscehisar‘lı mermerciler 20‘den fazla stant ve 100‘den fazla ziyaretçi olarak katıldı. Fuara katılan dernek üyeleri her yıl ciddi rakamlarda iş bağlantıları kurduklarını belirtti. Üyelerden Ender Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınçarslan, fuarda kurdukları bağlantı ve irtibatların, Afyon ve İscehisar mermerinin piyasadaki payının artmasına olumlu etki yapacağını ifade etti.

17.si düzenlenen fuara, 15 üyesi stant açarak katılan İscehisar Mermerciler ve İşadamları Derneği (İSMİAD) Genel Başkanı M.Ali Genelioğlu, "İzmir fuarının 15 bini yabancı 40 bini aşkın yerli, toplamda 55 binden fazla sektörel katılımcı ve ziyaretçisi ile mermer pazarının hareketliliği adına önemli bir organizasyondur." dedi.

    Genelioğlu, bu fırsatın değerlendirilmesi halinde pazarda İscehisar‘lı mermercilerin söz sahibi olacağını söyledi.

Fuarda özellikle Avrupa ve Amerikalı iş adamları ebatlı ve işlenmiş mermeri talep ederken, Çin‘den gelen iş adamları ise mermeri blok halinde almayı tercih ediyor. İSMİAD üyelerini ziyaret eden Hollanda‘lı alım heyetinden Tempoline Dekorasyon ve Mimarlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mühendis Ercan Bilge ve Lapis Mermer Dekorasyon ve Uygulama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Şengün, iş görüşmesi gerçekleştirdi.

    Hollandalı iş adamları, özellikle siyah mermer alımı üzerinde durdu. Fuar dönüşünde İscehisar‘a gelecek olan iş adamları iş bağlantısı kurmak amacıyla dernek üyesi Karamehmet, Ender, Genelioğlu, Uğur ve Hmf Mermer şirketlerini ziyaret edecek.