İsyancılar Sirte'ye dayandı

Libyalı muhalifler, Ecdabiya ve Brega'nın ardından Ras Lanuf ve Bin Cevad'ı da ele geçirdi. Trablus yolunda sadece Sirte engeli kaldı. Ancak Kaddafi'nin doğduğu kentin direnmesi bekleniyor.

İsyancılar Sirte'ye dayandı
Libya‘ya Askeri Müdahale (Son Detaylar)

Koalisyon güçlerinin Libya lideri Muammer Kaddafi’nin rejime karşı Şafak Yolculuğu operasyonunu başlattığı 19 Mart’ta Bingazi’ye sıkışıp kalmış olan isyancılar, dün Kaddafi’nin kalesi olarak görülen ve doğum yeri olan Sirte’nin kapısına yeniden dayandı. Önceki gün Ecdebiya ve petrol kenti Brega’yı ele geçirip gece boyu sokaklarda kutlama yapan isyancılar, dün de Ras Lanuf ve Bin Cevad kasabasında kontrol sağladı.

‘Petrol ithalatı başlayacak’
İsyan ordusu böylece ülkenin tüm ana petrol terminallerinde kontrolü ele geçirdi. Öyle ki, isyan hareketi bir hafta içinde petrol satışına başlayacaklarını açıkladı. İsyancıların bu satış, Şafak Operasyonu’na katılan Arap ülkelerinden Katar aracılığıyla gerçekleştirmesi bekleniyor. İsyancılar sıradaki hedeflerinin Sirte olduğunu belirtiyor. Ancak burada direnişle karşılaşacak olmaları soru işareti yaratıyor.

Sirte yine bombalandı
Bu arada dün gece koalisyon güçleri, Trablus ve Sirte’yi yine bombaladı. Trablus’taki uluslararası havaalınının vurulurken, Sirte’den ailelerin kaçtığı belirtildi.