Hyundai‘Nin Kurucusunun Oğlu, Devlet Başkanı Olma Konusunda Umutlu

Güney Kore’nin dünyaca ünlü markalarından olan Hyundai Grup’un kurucusunun oğlu ve Hyundai Ağır Sanayi’nin sahibi olan Chung Mong-joon, dün Amerika’ya yaptığı seyahati sırasında şakavari bir üslup ile “Bir dahaki sefer Devlet Başkanı olarak gelirim.” dedi.

Güney Kore’nin dünyaca ünlü markalarından olan Hyundai Grup’un kurucusunun oğlu ve Hyundai Ağır Sanayi’nin sahibi olan Chung Mong-joon, dün Amerika’ya yaptığı seyahati sırasında şakavari bir üslup ile “Bir dahaki sefer Devlet Başkanı olarak gelirim.” dedi. İktidar partisi olan Hannara Partisi‘nden Seul Milletvekili olan Chung Mong-joon, Amerika-Güney Kore Parlamentolar arası Dostluk Grubu’nun başkanı olarak Amerika’ya yaptığı ziyarette, doktorasını yaptığı Johns Hopkins Üniversitesi‘nde konferans vermeye gitti. "Kore’nin Yeni Güvenlik Paradigması" adlı konferansında sunucunun iş adamı-siyasetçiyi kürsüye ‘Güney Kore Devlet Başkan Adayı‘ olarak çağırınca, Seul Milletvekili Chung "Artık bir dahaki sefere Devlet Başkanı olarak gelirim." diyerek cevap verdi.

Seul Milletvekili Chung Mong-joon 2009-2010 senesinde yaklaşık bir sene partisi Hannara Partisi’nin genel başkanlığını yapmıştı. Bir televizyon şovunda babasının Kuzey Kore lideri Kim Jeong-il ile görüşmesinden hatıralar anlatan Seul Milletvekili Chung, bir dahaki seçimlere aday olacağını dile getirmişti.

    “BANA MJ DİYE HİTAP EDİN!”

    Aynı zamanda Dünya Futbol Fedarasyonu (FIFA) Başkan Yardımcısı olan Chung, 2 sene sonra olacak başkanlık seçimlerine şimdiden hazırlanmaya başladı. Ziyarete eşlik eden Amerika-Güney Kore Parlamentolar arası Dostluk Grubu üyesi iktidar ve muhalefetteki siyasiler, “Washington’da Amerikalı meslektaşlarımıza ‘Bana kısaca MJ diyebilirsiniz!’ diyordu. Çok enerjik görünüyordu. Uluslararası arenada yeteneklerini çok rahat bir şekilde gösterdi. Bu gezide MJ’nin gücünü hissettik hakikaten. Şimdiden hazırlıklara başlamışa benziyor.” diye konuştu.