Gediz‘de Kız Öğrencilerden Hatıra Ormanı

Kütahya‘nın Gediz ilçesinde, Yükseköğrenim gören kız öğrenciler tarafından fidan dikilerek hatıra ormanı oluşturuldu.

Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksek Okulu‘nda öğrenim gören ve Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gediz Kız Öğrenci Yurdu‘nda kalan kız öğrenciler için Gediz Organize Sanayi Bölgesinde (GOSB) hatıra ormanı kuruldu.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gediz Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Seher Akşit, İlçe Kaymakamlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü‘nün katkılarıyla kurulan hatıra ormanına yurtta kalan 65 kız öğrenci tarafından 150 adet karaçam fidanı dikildiğini söyledi.

Yurt Müdürü Seher Akşit, "Gediz Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen fidanları, İşletme Şefi Pınar Emre gözetiminde Organize Sanayi Bölgesinde kurduğumuz hatıra ormanında toprakla buluşturduk. Hatıra ormanının ilk halkasını tamamlayan öğrencilerimizin çabaları görülmeye değerdi. Her yıl öğrencilerimizle buraya gelerek fidan dikmeye devam edeceğiz. Doğa ve orman sevdalısı olan öğrencilerimizin bu güzel girişimine destek veren İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen ve İşletme Şefi Pınar Emre, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sabri Perşan‘a katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

Fidan dikimini güle oynaya büyük bir zevkle tamamlayan öğrenciler, Gediz Organize Sanayi Bölgesinde yeni kurulan hatıra ormanını tanıtan tabela önünde toplanarak günün anısına hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.

Kaynak: İHA