‘Bursa Kitapçısı‘ Açıldı

Büyükşehir Belediyesi‘nin kültür hayatımıza kazandırdığı özel eserler, Balibey Hanı‘nda hizmete açılan ‘Bursa Kitapçısı‘nda satışa sunuluyor.

Balibey Hanı‘nın giriş katında Bursalılara hizmet verecek olan Bursa Kitapçısı törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yıllardır Bursa‘da konuşulan bir meseleye daha çözüm bulduklarını söyleyerek, "Bursa‘da belediyemizin kent kültürü ve kimliğiyle ilgili çalışmalarıyla Türkiye‘ye örnek oluyoruz. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 9 kitabın tanıtımını yaptık, hazır yayınlarımız da önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak. 150‘ye yakın yayınımız var. Vatandaşlarımız bu eserleri, Bursa Kitapçısı‘nda bulabilecek" dedi.

Bursa‘nın birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir tarih başkenti olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Bu kentin özelliklerini ortaya çıkarmış oluyoruz. Bir yandan 8 bin yıllık geçmişiyle Arkeopark‘ı ortaya çıkardık, diğer taraftan kentin 2 bin 300 yıllık surlarını gün yüzüne çıkarıyoruz. Bursa‘ya her yönüyle sahip çıkıyoruz. Hanları, hamamları, medreseleri, sivil mimari örneği yapıları birer birer ayağa kaldırırken, aynı zamanda soyut miras, kentin yapılanması ve tarihinde yaşananlarla ilgili birçok eseri de bugüne taşıyoruz. Mahallelerimiz, tarihi eserler, çarşı, spor, heykel önü, tarihi köyler, sportif faaliyetler ve Bursa‘da ilk kurulan okullar olmak üzere eğitimden kültürel faaliyetlere kadar Bursa ile ilgili tüm belgeler, bilgiler ve fotoğraflar kaybolmadan toplanıp kalıcı eserler haline getiriliyor" diye konuştu.

Yıllardır bu konuda talepler olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi‘nin bastığı bu kitaplarda, herkesin geçmişine dair bir anı mutlaka bulabileceğini belirtti. Altepe, bu dokümanların düzenli bir şekilde basılıp satılması gerektiğine inanarak Bursa Kitapçısı‘nı tarihi Balibey Hanı‘nda hizmete açtıklarını dile getirdi.

Alpete, "Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından işletilecek Bursa Kitapçısı‘nda 7 yıldır basılan tüm bu eserlere ulaşılabilecek. Bursa‘da basılan bu eserler artık kaybolmayacak. Maliyetine satılacak ki, herkes ulaşabilsin" şeklinde konuştu.

Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan, Bursa ile ilgili yayınlanan kitapların satılacağı mekanda ileride hediyelik eşyalar da satılacağını bildirdi.

Açılış sebebiyle Bursa‘ya dair kitaplar 10 Nisan Pazar gününe kadar yüzde 50 indirimli olarak satılacak.

Kaynak: İHA