Burhaniye’De Çiftçiye Uyarı

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde çiftçilerin topraklarını tahlil ettirmeleri istendi.

Tarım İlçe Müdürlüğü Toprak ve Yaprak Tahlil Laboratuarı yetkilileri hasadın ardından budama, sürüm ve gübreleme döneminin başladığını bildirerek, toprakları tahlil ettirmeden gübre kullanmayın uyarısı yapıldı. Tarım İlçe Müdürlüğü Toprak ve Yaprak Tahlil Laboratuarı’nda Ferhat Hazar ve Hakan Gör’ün sürdürdüğü toprak ve yaprak tahlil çalışmaları ilgi görürken, çiftçilere toprağınızı tahlil ettirin uyarısı yapıldı.

Şu günlerde zeytinliklerde, meyve ve sebze bahçelerinde gübreleme zamanı olduğunu bildiren Ferhat Hazar ve Hakan Gör, “Şu günlerde zeytinlikler ile meyveliklerde ve sebze bahçelerinde gübreleme zamanı. Çiftçilerimizin toprağı tahlil ettirmeden gübre kullanmamalarını istiyoruz. Bilinçsiz kullanılan gübre bazen fayda yerine zarar verebilir. Toprak tahlili sonucu yapılacak isabetli bir gübreleme verimi ve kaliteyi artıracaktır. Bunun için çiftçilerimizin toprak tahlililine önem vermelerini istiyoruz. Tahlili yapılan toprakların tahlil sonuçlarını bir rapor halinde veriyoruz. Bu raporlarda hangi toprakta hangi gübrenin ne kadar kullanılması gerektiğini bildiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA