Beldibi Keşfediliyor

Marmaris turizmine yeni bir ivme kazandıran, Beldibi beldesi doğa ile yaşamı tarzını benimsemiş yerli ve yabancı vatandaşların tercih ettiği belde haline geldi.

1999’da yaklaşık 4 bin nüfusa sahip iken belediyelik olan Beldibi, 2004 seçimlerinde MHP’li İdris İspirli işbaşına geldi. İkinci dönem vatandaştan vekalet alan İspirli, özellikle birinci dönem sonu ve ikinci dönemde yaptığı altyapı ve sportif alanlar iye parklar vatandaşların beğenisini topladı. Beldibi, son atılımlar ile orta ve üst gelir grubuna mensup insanlarca tercih edilen bir Belde durumuna geldi.

Belediye Başkanı İspirli, köy döneminden kalma, bozuk mimari yapının nispeten düzgün yapılaşma ile kamufle edildiğini belirtirken, Beldibi’nin sosyal imkânları yeterli site evleri ile müteahhitler tarafından yapılan ferah evlerle bir çekim merkezi olduğunu açıkladı. Beldibi’nin üç bir yanı çam ormanları ile kaplı olurken, Marmaris’te en fazla kişi başına yeşil alanın düştüğü belde konumuna geldi.

Yörenin en yüksek oranda oksijen içeren ve en temiz havasına sahip olmasını sık sık dile getiren Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, “Beldibi son yıllarda daha seçici ve zor beğenen insanların da yaşam alanı olmaya başladı. Marmaris’e bu kadar yakın olup da, bu kadar geç fark edilen Beldibi, artık yörede yaşayan insanlarımızca keşfedilmeye başlanmıştır. Yoğun turizmin yapıldığı yerlerde, turizm tesisleriyle konutların iç içe olmasının getirdiği gürültü kirliğinden ve diğer olumsuzluklardan bıkan ve imkânı olan yöre insanı, artık evini Beldibi’ne taşımakta, Beldibi’ni yaşam alanı olarak seçmektedir” dedi.

Son zamanlarda, bu yönde tercihlerin arttığını belirten Başkan İspirli, “Beldibi’nin keşfedilmesi ile beraber, Beldibi Marmaris’in yaşam merkezi olma yolunda hızla ilerleyecektir” diyerek imkânı olan vatandaşları ve sükûneti arayanları Beldibi’ni keşfetmeye davet etti.

Kaynak: İHA