Bediüzzaman Haftası Kutlamaları

Bediüzzaman Haftası kapsamında Adıyaman‘da çeşitli konferanslar düzenlendi.

Konferanslardan ilki Halk Eğitim Merkezi‘nde gerçekleşti. Mehmet Akar tarafından verilen konferans Yeni Asya Vakfı, Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı, Sema-Der ve Yeni Nesil Nur Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlendi.

‘Bediüzzaman‘a göre hizmet anlayışı‘ konulu bir konferans veren Mehmet Akar, "Fedakarlığın en büyüğünü Bediüzzaman Hazretleri göstermiştir. ‘Gözümde ne cennet sevdası ne cehennem korkusu var‘ derken bunu hayatıyla da ispat etmiştir. Üstadın hizmet anlayışı bunun üzerine bina edilmiştir. Bediüzzaman hakikat dersini başta Kuran‘dan, Peygamberimizden ve sonra da Hz. Ali‘den almıştır. Üstadı bunlar olanın istikameti şaşırması mümkün değildir. Bunun üzerine çalışmamız lazımdır" dedi.

Konuşmasının devamında Bediüzzaman‘ın hayatından kesitler anlatan Akar, "Bediüzzaman bir ibadet aşığıydı, bir namaz sevdalısıydı. Onu takip ediyorum diyen bir insanın ibadetlerinde ihmalkarlık, namazında aksaklık yapması düşünülemez. Hizmetlerimizi angarya olarak görmeyelim" diye konuştu.

Diğer bir konferans ise Hisar Salon‘da Senai Demirci tarafından verilirken, ‘Bediüzzman‘ın Penceresinde İman‘ konulu konferans büyük ilgi gördü. Demirci, konferansta şunları söyledi: "Üstad ziyaretine gelenlere Risale okumalarını tavsiye etmiştir. Eğer halen Risale-i Nur‘lar okunuyorsa üstad ölmemiştir. Manen aramızdadır. Bediüzzaman‘ın tek çabası Kuran‘ın sönmez ve söndürülemez bir güneş olduğunu dünyaya ispat etmektir. Hayatı boyunca da bunun için çabalamış ve bunu için mücadele etmiştir. Bediüzzaman

içinde bulunduğu şartları göz önünde bulundurursak adeta bir yangın yeri gibidir. Kendisine yapılan tüm maddi teklifleri adeta elinin tersiyle itmiş ve devrin reisleriyle beraber çalışmayı reddetmiştir. Hayatının son anlarında Şanlıurfa‘ya gitmek isteyişinde de bu anlam vardı. Onlara ‘sizin istediğiniz yerde yaşadım ama sizin istediğiniz yerde ölmeyeceğim‘ demiştir."

Kaynak: İHA