Başkan Altan İddialı

Hatay‘ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesisinin Belediye Başkanı Bekir Altan, Cumhuriyet Mahallesinde düzenlenen toplantıda bayanlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Yoğun katılımla gerçekleşen kahvaltıya bayanların kurumsal sorunlarını çözüm için Toplum Destekli Polislik Bürosundan görevli memurlar da katıldı.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan burada yaptığı konuşmada, toplantıların iki amacı olduğuna vurgu yaptı. Tarihi mekanları tanıtmanın yanı sıra bayanların sorunlarının çözümü noktasında güç birliği yapmak için toplantıların düzenli bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Altan şöyle konuştu:

"Bu kahvaltı organizasyonun düzenlenme amacımız, içersinde bulunduğumuz tarihi mekanın tanıtımını yapmak ve bayanlarımızın sorunlarını ve isteklerini dinlemek çözüm üretmek. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda geçtiğimiz yıl Safranbolu, Beypazarı gibi yerlere geziler düzenledik fakat kendi külliyemizi, tarihi eserlerimizi tanıtamadık Payas’lı hanımefendilere külliyemizi tanıtmak için buradayız. Bu vesile ile mahallelerimizdeki sorunlarımızı konuşalım istedik. Payas için yaptıklarımızı hizmetlerimizi daha iyi görebilmek için çevre belediyeleri inceleyin, biz bütçemizin yarıdan fazlasını yatırımlar için ayırıyoruz. Bütün kurumlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

Bayanlardan yol ve su çalışmaları konusunda gelen soruları da cevaplandıran Bekir Altan, "Çalışmalarımız hiç durmadan devam etmekte bu konuda sizlerden destek bekliyoruz, yeni açılacak yollarda kolaylık sağlanması gerekiyor, yol için yıktığımız duvar v.s. fazlasıyla karşılıyoruz mahalle sakinleri bize bu konuda destek olursa daha hızlı şekilde çalışarak tüm yollarımızı bitiririz. Su çalışmalarımız tüm Payas’ın ihtiyacını giderme noktasında yapılmıştır. Kaynak sularımızdaki borular değiştirilerek su israfının önüne geçilmiştir ayrıca yeni su kaynakları temin edilerek ihtiyaç giderilmektedir. Bunların yanında vatandaşlarımızın su kullanımda israf etmesi ve kaçak su kullanımının önüne geçmemiz lazım, israf ve kaçak su kullanımının önüne geçersek Payas’ın su sıkıntısı kalmayacaktır" şeklinde konuştu.

Öğrencilere yönelik burslarla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Altan şunları söyledi:

"625 öğrencimize 75 TL burs veriyorduk. Anayasa Mahkemesi belediyelerin öğrencilere burs vermesini yasaklayarak iptal etti. Biz Payas Yardımlaşma Derneği kurarak bu hizmetimize devam ettik fakat belediye başkanlığına aday olan bir siyasetçi savcılığa suç duyurusunda bulunarak bu hizmetimizin siyasi rant ve para dağıtmak olduğu söylendi. Savcılık, hizmetin yürütüldüğü dernekteki her şeye el koyarak bu hizmeti durdurdu. Hala öğrencilere burs vermenin suç olup olmadığını karara bağlamış değiller. Bu yasal süreç bittikten sonra hizmetimize devam edeceğiz. Bizler hizmetlerimizle Büyükşehir Belediyeleri ile boy ölçüşüyoruz devletimiz bize yetki versin halkımız için her şeyin en iyisiniz yaparız."

Kahvaltı programı esnasında külliyeyi gezmeye gelen Mersin merkezli Yoksul Yaşlılar Yardım Derneği” yönetim kurulu üyeleri de toplantıya katıldılar.

Kaynak: İHA