Aydın Baykara‘nın Sergisi

Ressam Aydın Baykara‘nın, Sanko Sanat Galerisi‘nde açtığı kişisel resim sergisi, 30 Mart‘a kadar gezilebilecek.

Baykara, 24. kişisel sergisini Gaziantep‘te açmanın heyecanını yaşadığını belirterek, “Resimlerimde sulu boya tekniği ile peyzaj ve manzara resimleri yapıyorum, doğadaki özgürlüğü ve şeffaflığı resimlerimde yansıtmaya çalışıyorum” dedi.

“Tanrının bizlere bahşetmiş olduğu güzellikleri resmederken kendimden geçiyorum” diyen Baykara, 40‘ı sulu boya, 4‘ü yağlı boya olmak üzere 44 eserinin yer aldığı sergisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Ankara 1954 doğumlu olan ve 1980 yılında Ege Üniversitesi Kimya Fakültesi‘nden mezun olan Baykara, uzun yıllar sanatçı Asım Yücesoy ile çalıştı. Üç çalışması, kitap kapağı olarak basılan Baykara‘nın bir eseri de ODTÜ 50. kuruluş yıldönümünde çıkarılan “Psikolojik Sağlığımızı Nasıl Koruruz” başlıklı ansiklopedide kapak resmi olarak kullanıldı. Baykara‘nın iki resmi Bilkent Üniversitesi‘nce açılacak olan Hamiye Çolakoğlu Müzesi‘ne alındı, iki resmi ise Amerika‘da her yıl yayınlanan World Wide Art Books -İnternetional Comtemporary Masters 2010 (2010 Uluslararası Çağdaş Sanat Ustası) sanat kataloğunda yayınlandı.

Sanatçı, 2002 yılında Türk ressamları ve eserlerini dünyaya tanıtmak amacıyla bir web sitesi kurarak Türk sanatçıları ve eserlerini uluslararası boyuta taşıdı. Amerikan Suluboya Derneği Associate Üyesi, UPSD, BRHD ve GESAM üyesi olan Baykara, şimdiye kadar 24 kişisel sergisinin yanı sıra, 54 karma sergiye katıldı.

Kaynak: İHA