Altıntaş’Ta “Her Çocuk Başarır” Projesi Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı EARGED tarafından hazırlanan “Her Çocuk Başarır” Projesi kapsamında Altıntaş Zafer İlköğretim Okulu pilot uygulaması için seçilen okul oldu.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Zafer İlköğretim Okulunda, 4. ve 8. sınıflarda öğrenim gören 2010-2011 Öğretim Yılı I.dönem sonunda, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce derslerinden karnesinde zayıf olan öğrencilere yönelik “Her Çocuk Başarır” Projesi kapsamında destek eğitimi uygulanacağı öğrenildi.

Altıntaş ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden edindiğimiz bilgilere göre, ilçede bulunan Zafer İlköğretim Okulunda 2010-2011 eğitim öğretim yılı birinci döneminde bazı derslerde başarısız olan öğrencilere yönelik olarak verilecek destek eğitiminin 4 Nisan 2011-17 Haziran 2011 tarihleri arasında uygulanacağı bildirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “ Öğrenci grup sayıları en az 2, en fazla 10 kişiden oluşmaktadır. Öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun belirlediği İlgili sınıfların derslerine ait müfredat programı uygulanacaktır. Eğitimler Altıntaş Zafer İlköğretim Okulun okul ders saatleri dışında verilecektir. Oluşturulan öğrenci gruplarına, sınıfların belirtilen derslerden haftada en fazla bir gün ve 2 ders saati eğitim verilecektir. Projede görev almak isteyen emekli öğretmen ve şartları tutan üniversite mezunlarının ilçe milli eğitim müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Başvurular için gerekli şartlar ilçe milli eğitim müdürlüğünün web sitesinde yayınlanmıştır” denildi.

Kaynak: İHA