"Alman İslam Konferansı" Başladı

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, "Müslümanlar tabii ki bu toplumun bir parçası, ancak bu ülkeyi yüzyıllardan beri Hıristiyanlık şekillendirdi. Müslümanlarla Almanya‘nın geleceğini birlikte şekillendirme konusunda görüş birliği içindeyiz" dedi.

Alman hükümetinin bu yıl 6.‘sını düzenlediği, Müslümanları ilgilendiren konuların ve sorunların ele alındığı Alman İslam Konferansı (DİK), bugün başkent Berlin‘de başladı. Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich öncülüğünde birçok Alman bakanın katıldığı konferansta, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Almanya Türk Toplumu (TGD) ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu gibi kuruluş ve derneklerin yetkilileri de katıldı.

Konferans boyunca Müslümanlara karşı daha açık bir tutum sergilemesi gerektiği konusunda eleştirilere maruz kalan Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, "Bu ülkede yaşayan 4 milyon Müslüman var. Müslümanlar tabii ki bu toplumun bir parçası, bu günümüzün bir gerçeği. Ancak bu ülkeyi yüzyıllardan beri Hıristiyanlık şekillendirdi. Bu da herhalde kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçek. Müslümanlarla Almanya‘nın geleceğini birlikte şekillendirme konusunda görüş birliği içindeyiz, konferansları bunun

temelinde sürdüreceğiz. İlkbaharda DIK‘ten ayrı olarak, gençler arasında radikalleşmenin önlenmesi konusunun ele alınacağı bir toplantı düzenlemek istiyoruz" diye konuştu.

İslam Bilimcisi Armina Omerika ise, "Çözüldüğünü sandığımız bazı sorunlar hala çözülmedi. Müslümanlar, bu platformu büyük bir endişe ile takip ediyorlar. Hükümetin güvenlik politikaları nedeniyle bir çok sorunla karşı karşıya kalıyoruz ve biz bunu bugün bu platformda da protesto ediyoruz. Bakan Friedrich, Müslümanların bu toplumun bir parçası olduğunu söyledi fakat biz İslam‘ın bu toplumun bir parçası olduğu gerçeğini duymadık" dedi.

Kaynak: İHA