ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Taşınıyor

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yapılan bir protokolle Dikmen'de 50 dönümlük bir yere taşınacak.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Taşınıyor
Yıllardır Ankara‘nın en merkezi yeri Atatürk Bulvarı‘nda ikamet eden ABD Büyükelçiliği 2012 yılında Dikmen‘de bir bölgeye taşınıyor. Arsayı Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Büyükelçiliği almak karşılığı ile verecek.

Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyesi" href="https://www.beyazgazete.com/ankara-buyuksehir-belediyesi.html">Ankara Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Büyükelçi Francis Ricciardone, Gökçek ile görüşerek büyükelçiliğin kaldırılması için düğmeye bastı. Yıllardır ABD büyükelçiliğinin güvenli olmadığı yönünde görüş beyan eden Büyükelçi Ricciardone protokolün yapılması için devreye girdiğini öğrenildi. Ricciardone‘nin, Büyükşehir Belediyesine güvenli ve geniş bir arazi olmasını talep ettiği, Büyükşehir Belediyesi‘nin ise Ricciardone‘ye Dikmen İlker‘de bulunan 50 dönümlük bir araziyi önerdiği

kaydedildi. Bunun üzerine ABD ile Büyükşehir Belediyesi 1 yıllık bir protokol imzalayarak çalışmalara başladı.

Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki ay o bölgede bazı arsa sahipleri ile masaya oturarak görüşmelere başlaması bekleniyor. Belediye o bölgenin bir an önce kamulaştırılması için çalışacağı, ayrıca bazı vatandaşların mülkiyet sorununu çözecek.

YENİ KOMŞULARI TAŞINMADAN MEMMUN

ABD‘nin yeni Ankara Büyükelçilik binasının 2012 yılında taşınması bekleniyor. Bölge sakinleri ve esnaf, ABD‘nin yeni hizmet binasının bu bölgeye taşınmasından dolayı memnun olduklarını ayrıca buranın esnafı da kalkındıracağını söyledi. Bazı vatandaşlar ise ABD‘ye tepki göstererek, "ABD büyükelçiliğinin binasının taşınması işlerimizi tamamen durdurur. ABD buraya taşındığında her yeri kapatacak noktaya gelecek. ABD her gittiği yeri dağıtıyor, buranında bozulacağına eminiz" dedi.

Geçtiğimiz hafta ABD‘nin büyükelçisini kabul eden Gökçek, taşınmayla ilgili şunları kaydetti:

"Kesin olmamakla birlikte ABD Büyükelçiliği‘ne Dikmen Vadisi‘nde bir yer vereceğiz. Karşılığında elçilik binasını alacağız. Konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor."

Kaynak: İHA