47. Kütüphane Haftası

Afyonkarahisar‘da geçtiğimiz yıl kütüphaneden yararlanarak kitap okuyanların sayısının yüzde 100 arttığı bildirildi. Kütüphaneden kitap alanların yüzde 60‘ını ise kadınların oluşturduğu belirtildi.

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 47. Kütüphane Haftası nedeniyle Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi‘nde bir toplantı düzenlendi. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Gedik Ahmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Aytekin, ilde son 47 yılda ilk defa kitap okuyan sayısında 2010 yılında bir önceki yıla göre yüzde 100 arttığını bildirdi. Bunun Afyonkarahisar için güzel bir gelişme olduğunu aktaran Aytekin, geçen yıl 121 bin 917 kişinin kütüphaneden yararlanarak kitap okuduğunu bu sayının 64 bin 705‘inin kadın, 57 bin 54‘nün de erkeklerin oluşturduğunu belirtti.

Kütüphanenin giriş katında bulunan internet salonunda 33 bilgisayarın 1 Mart 2006 tarihinden itibaren okuyuculara ücretsiz olarak hizmet verdiğini anlatan Aytekin, ayrıca gezici kütüphane aracının merkeze bağlı 17 köy ve beldeye haftanın 3 günü hizmet götürdüğünü kaydetti. Kütüphanede 64 bin 814 kitabın bulunduğunu dile getiren Aytekin, bunlardan 3 bin 840‘ının eski harfli basma eserler olduğunu bildirdi.

Kitapların tamamının internet ortamına aktarıldığını belirten Aytekin, okuyucuların www.ekutuphane.net adresinden bu kitaplara ulaşabileceklerini söyledi. Aytekin, kütüphaneye üye olan vatandaşların ödünç almak istedikleri kitapların kütüphanede olduğunu, olmayanları da internet adresinden öğrenebileceklerini ifade ederek, 2010 yılında 3 bin 20 kişinin de kütüphaneye üye olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından geçen yıl kütüphaneden yararlanarak en çok kitap okuyan Atatürk İlköğretim Okulu 2-E sınıfı öğrencisi Burak Öner, Oruçoğlu İlköğretim Okulu 7-B sınıfı öğrencisi Şeyma Cengiz ve Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi 11-A sınıfı öğrencisi Alev Serteser ile yetişkinlerde en çok kitap okuyan İsmihan Soytürk‘e kitap ve kalemden oluşan hediyeleri Vali Yardımcısı Niyazi Ergut verdi.

Tören sonunda da kütüphane salonundaki kitap sergisinin açılışı yapıldı. Ayrıca, düzenlenen programda Gedik Ahmet Paşa İlköğretim öğrencileri tarafından ‘Kütüphaneciler Marşı‘ ve çeşitli şiirler okundu.

Kaynak: İHA