Şanlıurfalı Yetimler Sevindirildi

Şanlıurfa İHH gönüllüleri tespit ettikleri 75 yetime çeşitli heyiteler vererek sevindirdi.

Sabah saatlerinde yola çıkan İHH gönüllüleri mahalle mahalle gezerek tespit edilen yetimleri topladı. Esentepe‘deki İHH ofisine getirilen çocuklar burada kendileri için hazırlanan oyuncaklar arasından istediklerini seçti. Mutluluğu yüzlerine yansıyan yetim çocuklara oyuncak, giyim eşyası ve bazı kırtasiye malzemeleri verildi. Yetimlerin annelerine ise eşarp, kumaş, Kur‘an-ı Kerim meali, İslam İlmihali, dua, Peygamberimi Öğreniyorum ve Peygamber Efendimizin Hayatı adlı kitaplar hediye edildi.

Yardımla ilgili açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa İl Koordinatörü Behçet Atila, yetimlere destek olmak istediklerini ifade ederek, "İnsanların durumları hep aynı değil, bir kısmı zengin, bir kısmı da fakirdir. Bir kısmının sağlığı iyi olduğu halde, bir kısmı hasta ve sakattır. Ailesiyle huzur içinde yaşayanlar yanında yuvası yıkılmış ve ocağı sönmüş, boynu bükük, öksüz ve yetimler de vardır. Dinimiz, fakirlere, muhtaçlara, kimsesizlere, öksüz ve yetimlere yardım etmeyi ısrarla emretmiştir.

Öyle ki zerre miktar inancı olan kimseler, bu emirlere kayıtsız kalamaz, fakirler ve yetimler ihtiyaç içerisinde kıvrım kıvrım kıvranırken, rahatça yiyip içemez. Yetimlere iyilik yapılmasını, iyi davranılmasını emreden, yetim malı yemeyi yasaklayan çok sayıda Ayet-i kerime vardır. Biz Şanlıurfa İHH Gönüllüleri olarak Şehrimizdeki yetimlerin en azından bir kısmı olan 75 yetimi sevindirmek için böyle bir çalışma yaptık. Daha önce tespit ettiğimiz yetimleri bu şekilde sevindirmek istedik. Bu çalışmalarımız

sağolsun özverili gönüllü arkadaşlarımız sayesinde yapılıyor. Katkısı olan herkese teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun. Bu ve benzeri yardım faaliyetlerimiz inşallah devam edecektir" dedi.

Kaynak: İHA