İsyanın diğer yüzü

Libya sokaklarını kasıp kavuran isyan dalgası notalara da döküldü. Libyalı gençler isyanlarını savaş alanlarının dışında müziğin ritminde de ilan ediyor.

İsyanın diğer yüzü
Libya‘ya Askeri Müdahale (Son Detaylar)

Libya'da iktidara karşı çıkan muhalif gençler savaştan arta kalan zamanlarında isyanlarını metal fırtınasıyla ilan ediyor. Libyalı genç üzerindeki kamuflaj ve ağır silahlarla vakit buldukça kendini metal müziğin sert ritmine kaptırıyor.

Libyalı gençler isyanlarını müziğe döktükten sonra kendilerini yeniden savaşın ortasına atıyor.

MUHALİFLER İLERLİYOR

Muammer Kaddafi’nin doğum yeri Sirte ve başkent Trablus ağır bir şekilde bombalanırken Libya’daki isyancılar Ecdebiye kentinin ardından, Brega ve Ras Lanuf’a ulaştı. Muammer Kaddafi’nin güçlerinin büyük bölümünü çektiği Sirte’deki bombardıman muhalifleri rahatlatırken koalisyon güçleri, günlerdir süren harekatta Muammer Kadafi’nin savunma sistemini hedef aldı.

Ecdebiye’yi tamamen ele geçiren isyancılar daha sonra petrol şehri Brega’yı hedef aldı. Brega’da herhangi bir savunma ile karşılaşmayan isyancılar daha sonra Ukayla ve Ras Lanuf kentlerine doğru harekete geçti. İki haftadır Kaddafi’ye bağlı birliklerin ve keskin nişancıların saldırılarıyla güç kaybeden isyancılar bu kente de girdi.

Muhaliflerin yeni hedefi ise Kaddafi’nin, bombardımanla birlikte güç kaybettiği başkent Trablus. Muammer Kaddafi Misrata kentini kuşatarak şehri top ateşine tutuyor. Fransız savaş uçakları Misrata dışındaki bir hava üssünü hedef aldı, Kaddafi’ye ait beş savaş uçağını ve iki helikopteri vurdu. Ecdebiye, Brega ve Ras Lanuf’ta Kaddafi güçleri karşısında ivme kazanan muhaliflerin morali yüksek.