Karaosmanoğlu: Marka Belediye Olduk

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen sunumda çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Fen İşleri personeline seslenen Başkan Karaosmanoğlu, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmetleriyle Türkiye’de örnek gösterilen, marka bir belediye oldu." dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen sunumda çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Fen İşleri personeline seslenen Başkan Karaosmanoğlu, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmetleriyle Türkiye’de örnek gösterilen, marka bir belediye oldu." dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda Başkan Karaosmanoğlu’na Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projelerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı ve Genel Koordinatör Adnan Bilgiç’in de hazır bulunduğu toplantıda ilk olarak söz alan Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Başkan Karaosmanoğlu’nun talimatı üzerine, yapılan işlerin değerlendirilmesi amacıyla bir sunum gerçekleştirdiklerini aktardı.

Toplantıda söz alan Genel Sekreter Yardımcısı Yazıcı ile Genel Koordinatör Bilgiç de, sunuma katılan personele özellikle depremselliğe yönelik olarak yapıların denetim ve kontrolüyle ilgili detaylı bilgi aktardı. Anlatılanları dikkatle dinleyen ve gerekli gördüğü yerlerde müdahalelerde bulunarak yapılması gerekenlerle ilgili talimat veren Başkan Karaosmanoğlu da, bir durum değerlendirmesi yaptı. Bu tip bilgilendirme toplantılarının önemine dikkat çeken ve sık sık yapılmasını isteyen Başkan Karaosmanoğlu, "Büyükşehir olarak dev bir aileyiz. Sahada genç bir ekiple çalışıyoruz. Bu bir takım çalışmasıdır. Bilginin tazelenmesi ve paylaşılması çok önemlidir. Değişen dünyada kendimizi yenileyeceğiz, bilgimizi ve kendimizi tazeleyeceğiz. İşimizi sevelim ve dört elle sarılalım." ifadesini kullandı.

Büyükşehir olarak, Kocaeli’nde çok güzel hizmetlere imza attıklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Dünyanın en güzel işlerini biz yapacağız ve asla kaliteden ödün vermeyeceğiz. Biz tüm çalışmalarında personelimizin yanındayız. Yaptığımız işlerde de donanımlı, tecrübeli ve işini iyi bilen firmalarla çalışmaya özen gösteriyoruz. Böylece hizmetlerimizin kalitesi her geçen gün artıyor. Kalite standardımızın yükselmesi bizi mutlu ediyor. Yaptığımız iş sağlam olacak ve depreme dayanıklı olacak. Bunun için de bilimsel olarak çalışacağız. Yaptığımız eserlere bilgimizi, tecrübemizi ve sevgimizi katacağız. Büyükşehir olarak, halkımızı mutlu edecek, güzel eserler ortaya koyuyoruz. İşlerimizi yaparken, mazeret değil maharet üretiyoruz." açıklamasını yaptı.

"YAPILACAK ESERLERLE İLGİLİ VATANDAŞLARIN ÖNERİLERİNİ ALMALIYIZ"

Yapılan eserlerin her aşamasında denetim ve kontrolünün önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İş barışını, karşılıklı sevgi ve saygıyı önemsiyoruz. İşlerimizi gece gündüz demeden çalışarak, esnafı ve vatandaşlarımızı bilgilendirerek yapalım. Vatandaşımızı yapılacak eserlerle ilgili bilgilendirmeli, görüş ve önerilerini almalıyız. Kocaeli’ne kazandırdığımız birbirinden güzel eserleri görmek, halkımız kadar bizi de mutlu ediyor. Bu eserler halkımızın eserleridir. Vatandaş memnuniyetine büyük öncelik ve önem veriyoruz. Görevimiz; yaptığımız her işte halkımızı mutlu etmek ve yüzünü güldürmektir."

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de artık bir marka haline geldiğine değinen Başkan Karaosmanoğlu, "Kocaeli’ndeki bu uyumlu ve eser odaklı çalışmalarımız, Türkiye’ye örnek oluyor. Bu eserler ortak eserlerimizdir. Yaptığı işte aranan teknisyen, aranan mühendis olmaya gayret edin. Yaptığımız tüm işler Türkiye’nin en güzel işi, dünyanın en güzel işi olmalı. Kocaeli’nde Büyükşehir’in misyonuna ve vizyonuna uygun eserler üretiyoruz. Biz hizmet adamıyız, siyasetten muradımız da halka hizmettir. Kocaeli, 2004’te göreve geldiğimizde gri bir şehirdi, Şimdi kentin rengi yeşile dönmeye başladı. Bütün dünya imrenerek Türkiye’deki değişim ve gelişimi izliyor. Artık Avrupa’dan daha hızlı bir değişim ve gelişimi yakaladık. Medeniyet yarışında hızla koşuyoruz." şeklinde konuştu.