Hrant Dink Cinayeti Davası

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘in öldürülmesine ilişkin 2‘si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 17. duruşması bugün görülüyor. Duruşma öncesi Dolmabahçe‘de toplanan grup, "Hrant için, adalet için" sloganları eşliğinde adliyeye yürüdü.

14. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen dava öncesi tutuklu sanıklar Yasin Hayal ve Erhan Tuncel, yoğun güvenlik önlemleri altında Beşiktaş‘taki İstanbul Adliyesi‘ne getirildi. Duruşma öncesi Dolmabahçe‘de toplanan bir grup ise adliyeye yürüdü. Yürüyüşe BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, oyuncu Yeşim Büber ve Ayça Damgacı ile çok sayıda kişi katıldı. "Hepimiz Hrant‘ız, Hepimiz Ermeniyiz" ve "Hrant için, adalet için" sloganları eşliğinde yürüyen grup, Beşiktaş İskele Meydanı‘nda basın açıklaması yaptı. Grup

adına açıklama yapan oyuncu Ayça Damgacı, "Arkadaşımızın öldürülmesine katılan, karışan, katilleri koruyan, suçlu ve kusurlu resmi görevlileri koruyan kim varsa hesap verecek, bundan kaçamayacaklar. Darbe planlarında Hrant‘ın öldürülmesinden ‘operasyon‘ olarak söz edildiği ortaya çıktı. Hrant Dink cinayeti davası adı altında bir müsamereyi sürdürenler oralı olmadı. Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili olarak Malatya İl Jandarma Alay Komutanı tutuklandı. Oralı olacaklar mı merak ediyoruz. Trabzon‘da bir

jandarma komutanı vardı, Albay Ali Öz. Görevi ihlalden yargılanıyor olması gerekiyordu. Darbe ortamı oluşturmak için misyonerlik imal etmeye çalıştılar. Azınlıklara yönelik düşmanlık yaratmak istediler. Rahip Santoro‘yu öldürdüler, Zirve Yayınevi‘nde 3 insani vahşice katlettiler ve Hrant Dink‘i öldürdüler. Öldürenlerin en azından bir kısmının resmi üniformalar taşıdığını, devlet görevlisi olmadığını düşünmeyen kimse var mıdır acaba?" dedi.

Açıklamanın ardından tekrar yürüyüşe geçen grup, İstanbul Adliyesi‘ne yürüdü. Yürüyüşün sonunda grup adliye önünde Hrant Dink‘in eşi Rakel Dink, çocukları, Ahmet Kaya‘nın eşi Gülten Kaya ve CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ile buluştu. Adliye önünde atılan sloganların ardından Dink Ailesi alkışlar eşliğinde adliye binasına girdi.

Kaynak: İHA