Hayat Boyu Öğrenme Projesinın Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Avrupa Birliği ( AB) ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel programı kapsamında yapılan ‘Hayat Boyu Öğrenme‘ projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Demirkol, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Özel Kalem Müdürü Sami Ketenci, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile birlikte Milli Eğitim AR-GE Proje sorumluları toplantıya katıldı.

Proje Koordinatörü Abdurrahman Duyan, tanıtım toplantısına katılanlara Adıyaman‘da uygulanan AB Projeleri ile ilgili teknik bilgi sundu.

Projesinin tanıtım toplantısında konuşan Vali Ramazan Sodan, Adıyaman‘da uygulanan bu proje kapsamında Ekim 2010 tarihinden beri yaklaşık 300 kişiye eğitimler verildiğini belirterek, "Proje çerçevesinde toplam 360 kişiye eğitim verilecektir. Kursiyerler eğitim süresi boyunca günlük katıldığı her 4 saat ders için 4,5 euro harçlık ve kurs bitiminde sertifika alacaktır. Kursları bitirenler arasında en başarılı 20 kişi Nisan 2011 İstanbul‘a geziye götürülecektir. Projenin hedef kitlesi çeşitli sektörlerde

çırak, kalfa, usta ve ustabaşı olarak çalışan ve meslek alanı ile ilgili proje merkezinde eğitim gören ve kendini hayat boyu öğrenme sürecine dahil etmek isteyenler arasında seçilen 360 kişilik gruba yöneliktir. Bu proje ile amacımız, mesleki eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik olarak sektörde çalışan kişilerin günümüzün şartlarına uygun sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yaşam boyu öğrenme stratejileri yoluyla mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek, yeterliliklerine dayalı nitelikte eleman

yetiştirmektir. Proje 118 bin euro bütçelidir" dedi.

Kaynak: İHA