Harranlı Kızların Okula Gitmesi İçin Avrupalı Parlamenterler Devrede

Almanya, Avusturya, Belçika, İsveç ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde milletvekili olarak görev yapan 10‘u Türk, 2’si Alman parlamenter, Şanlıurfa Belediyesi‘nin davetlisi olarak geldiği kentten olumlu izlenimlerle döndü.

Harranlı Kızların Okula Gitmesi İçin Avrupalı Parlamenterler Devrede
Almanya, Avusturya, Belçika, İsveç ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde milletvekili olarak görev yapan 10‘u Türk, 2’si Alman parlamenter, Şanlıurfa Belediyesi‘nin davetlisi olarak geldiği kentten olumlu izlenimlerle döndü.

Şanlıurfa Belediyesi‘nin organize ettiği ‘Avrupa’da Urfa Turizminin Yeri‘ konulu panele katılan ve 5 gün boyunca Şanlıurfa’da bulunan Avrupalı parlamenterler, ülkelerine dönüş yolunda ortak kararlar aldı. Başta Şanlıurfa‘nın Avrupa‘da tanıtılması için birçok konuda hemfikir kalan Parlamenterler, gezileri sırasında karşılaştıkları birçok manzaraya hayran kalırken, bazı manzaralar da kendilerini üzdü.

Avrupalı parlamenterlerin yüreğini burkan manzaralardan biri de bölgenin en büyük sorunu olan ‘okula gitmeyen ırgat kızlar‘ oldu. Avrupa ülkelerinde milletvekili olarak görev yapan 10‘u Türk, 2’si Alman parlamenterin Şanlıurfa çıkartmasının verimliliği yalnızca alınan karlarla sınırlı kalmadı.

Danimarka Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Hüseyin Araç, Harran gezisi sırasında karşılaştığı bir kız çocuğunun okula gitmediğini öğrenince, okula gitmesi durumunda eğitim masraflarının tamamını karşılama kararı aldı. Harran’ın Göktaş Köyü‘nde 8 çocuklu bir ailenin kızı olan Şahan Çiftçi’nin ailesini ziyaret eden Danimarka Milletvekili Hüseyin Araç, aileyi ikna ederek Şahan’ı okula göndermelerini istedi.

Şahan’ın annesi Hatice ve babası İbrahim Çiftçi ile görüştükten sonra, hesap numaralarını alan Danimarka Milletvekili Hüseyin Araç, ayda 150 Avro harçlık göndereceğini, ayrıca, bütün kırtasiye, eğitim ihtiyaçlarını da eğitim öğretim sezonunun belirli dönemlerinde kargo ile gönderme sözü verdi.

Danimarka Türk Milletvekili Hüseyin Araç, “Böyle hayırlı bir yardımı yapmama vesile olan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya teşekkür ediyorum. Belki bundan sonra kendisine ailesine memlekete dünyaya faydalı bir insan olur. Bunda benim katkım olursa mutluluk duyarım. Çünkü ben de fakir bir aile çocuğuydum. Kendimde o sıkıntıları çektiğimi bilirim, onun için böyle bir şey yaptık. İnşallah iyi bir sonuç verir.” dedi.

OTEL YATIRIMI YAPACAK OLAN ÖGER, ALMANYA-URFA UÇAK SEFERLERİ İÇİN DEVREDE

Geçtiğimiz aylarda Öger Tur‘u 30 milyon dolara İngiliz Turizm Devi Thomas Cook‘a satmasıyla dikkatleri üzerine çeken Avrupa Parlamentosu eski milletvekili ve iş adamı Vural Öger’in de aralarında bulunduğu Avrupalı parlamenterler, Almanya-Şanlıurfa uçak seferlerinin de başlatılması için çaba harcayacaklarını aktardı.

Turizm şirketinin yanı sıra havayolları şirketi de bulunan Avrupa Parlamentosu eski milletvekili ve iş adamı Vural Öger, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile yaptığı görüşmede, Berlin-Urfa uçak seferlerini başlatmak için çalışma içerisine gireceğini aktardı. Şanlıurfa’ya otel yatırımı da yapacak olan Vural Öger’in, kente ailesi ile birlikte yeniden geleceğini belirtti.

URFA’YA BİR TIR DOLUSU TEKERLEKLİ SANDALYE GÖNDERECEKLER

Avrupalı parlamenterler, zaman zaman bir araya gelen Şanlıurfalı iş adamı İbrahim Toru ile yaptıkları görüşmede, bir TIR dolusu tekerlekli sandalye gönderme çalışması başlatacaklarını aktardılar.

Alman Parlamenterlerden Murat Kalmış’ın teklifine Urfalı iş adamı İbrahim Toru sıcak baktı. TIR’ı Almanya’ya İbrahim Toru gönderecek. Parlamenterler de bir TIR dolusu tekerlekli sandalye toparlayacak. TIR’ın gönderilmesini ve ulaşım masraflarını da Urfalı iş adamı İbrahim Toru karşılayacak.