Deve Güreşleri Nefesleri Kesti

Manisa‘nın Salihli ilçesine bağlı Karapınar köyünde gerçekleştirilen deve güreşleri nefesleri kesti. Çeşitli il ve İlçelerden gelen ve aralarında yıllarca arenalarda başarılı güreşler çıkarmış develerinde bulunduğu 65 deve seyircilere keyifli anlar yaşattı.

2010-2011 sezonunun son deve güreşi Salihli‘ye bağlı Karapınar köyünde yapıldı. Köy sahasında gerçekleştirilen deve güreşlerine çevre il ve ilçelerden 65 deve katıldı. Güreşleri izleyenler arasında Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım‘ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi ile binlerce vatandaş yer aldı. Güreşler sonrası galip gelen develerin sahiplerine halı ve kupaları verilirken, izleyicilerin tam not verdiği güreşlerde vatandaşlar güreşlerin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

Güzel havanında etkisiyle büyük bir rağbet gören deve güreşlerinde vatandaşlarda piknik yapma imkanı buldu. Develer arena da birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışırlarken vatandaşlarda hem pik yaptı hem de davul zurna eşliğinde eğlendi. Güreş ağalığı için yaşanan rekabet de büyük ilgi gördü. Açık arttırma sonucunda AK Parti Salihli İlçe Sekreteri Mahmut Yıldırım 8 bin 850 TL ile sezonun son deve güreşinde güreş ağası oldu. Karapınar Köyü Muhtarı Mehmet Kaya‘da sezonun son deve güreşlerine ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Deve Güreşleri Düzenleme Komitesi tarafından belirlenen Ege Bölgesi 2010-2011 deve güreşleri takvimine göre yeni sezonun ilk güreşleri 28 Kasım 2010 tarihinde Aydın‘ın Germencik ilçesine bağlı Turanlar köyünde yapılan şenliklerle start aldı. Ege bölgesinde Aydın, İzmir, Muğla, Denizli, Manisa ve Balıkesir olmak üzere 6 ayrı ilde 4 ay boyunca devam eden deve güreşi heyecanı kapsamında 30 ayrı merkezde pehlivan develer şampiyonluk için boy gösterdi.

Kaynak: İHA