Bağlarbaşı Mahallesi Meydana Kavuşuyor

Bursa’nın en kalabalık mahallelerinden Bağlarbaşı, Osmangazi Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde ihtiyaç duyduğu meydana kavuşuyor. Hacı Veli Merkez Camii’nin karşısındaki alana yapılacak olan meydanın temeli önümüzdeki günlerde atılacak.

Bursa’nın en kalabalık mahallelerinden Bağlarbaşı, Osmangazi Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde ihtiyaç duyduğu meydana kavuşuyor. Hacı Veli Merkez Camii’nin karşısındaki alana yapılacak olan meydanın temeli önümüzdeki günlerde atılacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her mahalleye meydan kazandırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bu kapsamda Bağlarbaşı Mahallesi’nin de büyük bir meydan ve sosyal yaşam alanına kavuşacağını ifade eden Dündar, meydanın 5 bin 500 metrekare büyüklüğünde olacağını kaydetti. Dündar, ortasında büyük bir havuzun bulunacağı meydanın, oturma yerleri, oyun alanları, fitnes aletleri ile mahalle halkının soluk alacağı bir merkez olacağını dile getirdi.

Mahallenin sorunlarını anlatan muhtar Hüseyin Gümüşsoy ise meydan çalışmasının Osmangazi Belediyesi tarafından kısa sürede hayata geçirilmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti. Mahalle için meydanın hayati derecede önemli olduğunu vurgulayan muhtar Gümüşsoy, meydanın kısa sürede bitirilerek mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacağını kaydetti.

MESLEK EDİNDİRME KURSU AÇILACAK

Gümüşsoy, geçtiğimiz aylarda mahallenin alt yapısının tamamen yenilendiğini hatırlatarak Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Mahalle halkının ihtiyaçlarından birinin de meslek edindirme kursu olduğuna dikkat çeken Gümüşsoy, şu müjdeyi verdi: "Mahalle hizmet binamızın üst katında Meslek Edindirme Kursu (OSMEK) faaliyete başlayacak. Burada İngilizce, bilişim, bilgisayar, saz, el sanatları, ev mefruşatı, dikiş- nakış kursları verilecek. Mahallemizde ilk kez böyle bir kurs açılmış olacak. Halkamızın çok yoğun ilgi göstereceğine inanıyorum."

KIZ MESLEK LİSESİ KURULUYOR

Muhtar Gümüşsoy, Ziraat Mesire alanına açılan Selim Koçdemir ve Mustafa Münevver Okullarının yanına şimdi de bir Kız Lisesi yapılacağını ifade etti. Mahallenin ihtiyacı olan lisenin hali hazırda hizmet verdiğini hatırlatan Gümüşsoy, çok amaçlı kız meslek lisesinin de kısa sürede temelinin atılacağını dile getirdi.

Postane hakkında da müjde veren Gümüşsoy, Fatih Camii’nin yanında bulunan PTT hizmet binasının Okul Caddesi üzerine taşınacağını ve 7 tahsildarın görev yapacağı müdürlük olarak 18 mahalleye hizmet vereceğini söyledi. Gümüşsoy ayrıca, Bozdağ ve Bozcaada Sokakları arasına yeni yapılan parkın açılışının da 2 hafta içerisinde açılacağını sözlerine ekledi.