A.Bahar Çebi: "Ab‘ye Hazırım"

AK Parti Ordu Milletvekili Aday Adayı Ayşe Bahar Çebi, önümüzdeki dönemde Türkiye‘nin en önemli politik aşamalarından birinin Avrupa Birliği (AB) olacağını belirterek, "Ayşe Bahar Çebi olarak ben AB‘ye hazırım" dedi.

12 Haziran‘da yapılacak seçimlerden sonra AK Parti olarak yeni anayasa ve AB politikalarına ağırlık verileceğini hatırlatan Ayşe Bahar Çebi, Ordu Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı 10 yıllık süreçte AB Yerel Yönetimler Kongresi‘nde Türkiye‘yi temsil ettiğini hatırlatarak, "Yeni dönemde AB üyeliği süreci için yeni fasılların açılması, mevcut açılan fasılların amacına ulaşabilmesi için daha etkili politikalar yürütülecek. Bu durumda seçilecek milletvekillerinin AB politikaları konusunda tecrübesi ve ilgi sahası ön plana çıkacak. Ordu Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım 10 yıllık süreçte AB bünyesinde Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi‘ne seçilmiş, sıcak çatışma alanlarında AB adına gözlemci, heyet başkanı ve raportör olarak bulunmuş, AB tarafından düzenlenen uluslararası konferans ve toplantılara konuşmacı ve yönetmen olarak katılmış bir isim olarak ben AB‘ne hazırım" diye konuştu.

Çebi, AB politikalarının uygulanması sürecinde Ordu ilini geleceğe hazırlayan, AB ülkeleriyle bütünleştirecek nitelikte gerek sosyal, gerek ekonomik ve gerekse yerel yönetimler açısından bağlantılar yapılacağını da kaydederek, "Ordu‘yu AB politikalarına uyumlu, çağdaş ve daha kolay ulaşılabilir bir il haline getirmek en büyük hedefim" açıklamasında bulundu.

AB‘DE GÖREV ALMIŞTI

Ayşe Bahar Çebi, Ordu Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde 1997 yılında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi‘ne seçilmiş, 2004 yılı sonuna kadar Kongre‘nin daimi komitesinde Türkiye‘deki tüm belediyeleri temsil etmişti.

Ayşe Bahar Çebi, 2002 yılında Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi‘nde Aday Ülke Temsilcisi olarak Türkiye adına konuşma yapan ilk katılımcı olmuş, 2000-2004 yılları arasında, Bosna-Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Kosova, Moldavya, Romanya, Ermenistan, Ukrayna, Gürcistan seçimlerinde gözlemci, heyet başkanı ve raportör olarak Kongre adına görevler almıştı. Çebi ayrıca 2000-2008 yıllarında dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen uluslar arası konferans ve toplantılara konuşmacı ve yönetmen olarak katıldı.

Kaynak: İHA