Yıldız Hoca Ankara’Da Anılıyor

Yıldız Hoca olarak da bilinen Ordu’nun yetiştirdiği en önemli bilim insanları arasında yer alan Mehmed Çavuşoğlu için Ankara’da anma günü düzenleniyor.

Yıldız Hoca olarak da bilinen Ordu’nun yetiştirdiği en önemli bilim insanları arasında yer alan Mehmed Çavuşoğlu için Ankara’da anma günü düzenleniyor.

Ankara Gazi Üniversitesi ve Tük Ocağı Ankara Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik 31 Mart Perşembe günü saat 14.00’de Beşevler’deki Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Mimar Kemalettin Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Türk Ocağı Ankara Şubesi Başkanı Türkan Hacaoğlu ve Gazi Üniversitesi Türk Dile ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mermer’in açılışında konuşacağı programda oturum başkanlığını Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun yapacak.

İki ayrı oturum halindeki programın ilk oturumunda Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Erünsal, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Genç, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Kalpaklı, Prof. Dr. Mehmed Çavuşoğlu’nun çeşitli yönlerini ele alacak. İkinci oturumda ise Ankara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Emil, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya konuşmacı olarak sunum yapacak.

Ordu’da 14-15 yaşında iken düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Prof. Dr. Mehmed Çavuşoğlu, pek çok divan üzerinde çalışma yapmış, 11 Temmuz 1987 tarihinde, Balıkesir-İzmir yolunda geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti.