Vasgirt Deresinde Çalışmalar Devam Ediyor

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve bir gurup Belediye Meclis üyesi Vasgirt Deresi Rekreasyon Alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Geçtiğimiz yıl Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Vasgirt Deresi üzerinde başlatılan ıslah çalışmaları bu yıl hava şartlarının elverdiği günlerde yeniden başladı. Dere ıslah çalışmaları akabinde bu alanda oluşacak 10 kilometre uzunluğundaki 500 metrekare yeni alanın dolgu çalışmalarına da başlandı. Erzincan Belediyesinin de ortağı olduğu proje kapsamında ortaya çıkacak olan 500 bin metrekare alanda yeşil alan çalışmaları yürütülecek.

Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, bu alanda kurulacak rekreasyon alanının sadece ilimizin ya da bölgenin değil, Türkiye’nin en prestijli rekreasyon alanlarından biri olacağını ifade etti. Çakır sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu alanda yürüyüş yolları, spor alanları, açık hava spor aletleri, oturma gurupları, havuzlar, mimari eserler kurulacak. Derenin içerisinde sürekli su bulunması, önüne kurulacak setlerle bu suyun estetik bir görünüm sunması sağlanacak. Kafeteryalar, restoranlar olacak. 10 kilometre boyunca bu şekilde bir planlama ile devasa bir yeşil alan hemşehrilerimizin kullanımına sunulacak. Bu proje orta vadeli bir projedir. Etap etap yürütülecek ve ilk etap için 2012 yılında sonuç alınacak. Proje tamamlandığında şehrimizdeki kişi başına yeşil alan miktarı 5 metrekare artacak. Birçok ilde kişi başına yeşil alan miktarının 5 metrekare olduğunu düşünürsek bu artışın ne manaya geleceğini daha iyi algılayabiliriz.”

Kaynak: İHA