Vali Çolak, Öğretmenlerin Başka Yerlerde Görevlendirme İzni Yok

Bir süreden beri ilçe ve köyleri gezen Siirt Valisi Musa Çolak, vatandaşların sorunlarını dinleyip birlik ve beraberlik mesajları veriyor.

Bir süreden beri ilçe ve köyleri gezen Siirt Valisi Musa Çolak, vatandaşların sorunlarını dinleyip birlik ve beraberlik mesajları veriyor. Sütlüce İlköğretim Okulunu da ziyaret eden Çolak, özellikle kız çocuklarının okutulmaları konusunda öğretmenleri uyardı. Köy okullarına atanan öğretmenlerin görev yerlerinde kalmalarını çok önemsediğini belirten Vali Çolak, öğretmenlerin tayin isteklerini geri çevirdiklerini ve başka yerlerde görevlendirmelerine karşı çıktıklarını kaydetti.

Merkeze bağlı Bostancık, Kışlacık, Sağlarca, Eğlence, Meşelidere, Yokuşbağlar, Yazlıca köyü ile Çiçekli, Sütlüce, Akarsu ve Yığınlı mezralarını sırasıyla ziyaret eden Vali Çolak, köy muhtarlarından sorunları hakkında bilgi aldı. Muhtar ve vatandaşların ilettikleri sorunların çözülmesi için beraberinde götürdüğü kamu kurum müdürlerine anında talimat veren Vali Musa Çolak, hayvancılığın yeniden canlandırılması için kırsal kalkınma programından faydalanmaları konusunda köylü vatandaşlara çağrıda bulundu.

Gezdiği köylerin su ve yol sorunlarının çözümlendiğini gören Vali Çolak, kanalizasyon taleplerini de karşılayacaklarını belirterek, köy meydanlarına da önem vereceklerini ifade etti. Ziyaret edilen köy muhtarların ortak istekleri de kanalizasyon şebekesi oldu. Bostancık köyü muhtarı Münir Yolbaş, su ve yol sorunlarının çözümlendiğini belirterek, köyüne kanalizasyon şebekesinin çekilmesini isterken, hayvancılıkla ilgili teşviklerinden mevzuatlar sebebiyle yararlanamadıklarını belirterek, Vali Musa Çolak’tan ilgi ve yardım istedi.

Yapımı devam eden Ilısu Baraj Gölü suları altında kalacak köy ve mezralara büyük ve kalıcı yatırım yapamadıklarını belirten Vali Musa Çolak, buna rağmen köy ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını, içme suyu başta olmak üzere yolları asfaltladıklarını vurguladı.

Eğlence Jandarma Karakolunu da ziyaret eden Vali Musa Çolak, komutanlardan her zaman vatandaşın yanında olmalarını isteyerek, "Kapılarımız sürekli vatandaşımıza açık olacak. Onların dertleriyle dertleneceğiz. Devletin varlığını, şefkatini, sıcaklığını her zaman onlara hissettireceğiz. Köylü vatandaşlarımıza müşfik davranacağız. En büyük gücümüz halkımızdır. Onların örf, adet ve inançlarına saygılı olacağız." dedi.

Köy gezilerini gazetecilere değerlendiren Vali Musa Çolak, köy ve mezralarda yapılan yatırımları yerinde görmek, sorun ve sıkıntıları tespit etmek amacıyla köylerde incelemelerde bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu: "Fırsat buldukça vatandaşlarımızla birlikte olmaya gayret ediyorum. Onların dert ve sorunlarını bizzat onlardan dinliyorum. Bu arada köy ve mezralarımızda yapılan yatırımları da yerinde görerek inceliyorum. Çünkü köy ve mezralarımızı kalkındırmadan ilimizi kalkındıramayız. Bu gerçekten hareketle medeniyetin bütün nimetlerinden köylerimizi faydalandıracağız. Bütün amacımız vatandaşlarımızın mutluluğudur, refahıdır, yaşam kalitelerini yükseltmektir."

Vali Musa Çolak’ın köy gezilerine Vali Yardımcısı Yunus Sezer, il genel meclis üyeleri, ilgili daire müdürleri ve gazeteciler eşlik etti.