Rtük Diyarbakır Bölge Müdürü Esmeray, Yılın En Başarılı Bürokratı

GAP Gazeteciler Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen GAP Oscarı ‘Yılın En Başarılısı’ ödülü, ‘Yılın En Başarılı Bürokratı‘ seçilen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Diyarbakır Bölge Müdürü Erhan Esmeray’a verildi.

GAP Gazeteciler Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen GAP Oscarı ‘Yılın En Başarılısı’ ödülü, ‘Yılın En Başarılı Bürokratı‘ seçilen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Diyarbakır Bölge Müdürü Erhan Esmeray’a verildi.

Bölgesel GAP Gazeteciler Birliği‘nin geleneksel olarak bu yıl 8’incisi düzenlenen GAP Oscarı ‘Yılın En Başarılı Bürokratı’ ödülü Adıyaman Belediyesi Konferans salonunda sahibini buldu. Adıyaman Belediyesi Salonu’nda gerçekleştirilen tören siyaset, sanat, medya ve iş dünyasından çok sayıda ismi bir araya getirdi.

Tören, GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın konuşmasıyla başladı.Kıymaz, gazetecilik mesleğinin önemine değinerek, “Gazetecilik mesleği, özellikle demokrasilerde sistemin alyuvarlarıdır. İdare edilenlerle idare edenler arasındaki sorunları en iyi şekilde ortaya koyar. Toplumun tercümanı olan bir sektördür.” dedi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise yaptığı konuşmada, sosyal ve kültürel alanda son yıllarda Adıyaman‘ın önemli gelişmeler yaşadığını ifade etti. Medyanın da bu alanda çok önemli olduğuna işaret eden Vali Sodan, şunları söyledi: “Unutulmamalıdır ki demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından, yani olmazsa olmazlarından biri de medyadır. İlimizde son yıllarda medya alanında gözle görülür önemli gelişmeler görülmektedir. İletişim teknolojilerindeki hızlı gelişim ve buna bağlı yeni iletişim düzeni, toplumların çok yönlü ve çok boyutlu etkilenmelerine neden olmuştur. İlimizdeki basın kuruluşları da çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde kendilerini yenileyerek, modern çağın ileri teknoloji yöntemlerine göre halkın haber almasına aracı olmaktadır.‘‘

Yapılan konuşmaların ardından, yılın en başarılı valisi, kaymakamı, devlet adamı, bakanı, yazarı, belediye başkanı, milletvekili, iş adamı, bürokratı, hukuk adamı, moderatörü, sanatçısı, oda başkanı, federasyonu, haber ajansı, gazetecisi, eğitim kurumuna ödülleri dağıtıldı.

‘Yılın En Başarılı Bürokratı‘ seçilen RTÜK Diyarbakır Bölge Müdürü Erhan Esmeray, ödülü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nde zor şartlarda çalışan tüm medya mensupları adına aldığını söyledi.