Kumçatı’Ya Modern Okuma Salonu

Şefkat Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği(ŞEFKAT-DER)‘in SODES kapsamında Kumçatı’ya yaptığı Cemre Okuma Salonu‘nun açılışı yapıldı.

Şefkat Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği(ŞEFKAT-DER)‘in SODES kapsamında Kumçatı’ya yaptığı Cemre Okuma Salonu‘nun açılışı yapıldı.

Kumçatı Beldesi‘nde yapılan Cemre Okuma Salonunun açılışına Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, dernek üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. SODES projesi kapsamında ŞEFKAT-DER ile birlikte yapılan salonda yaklaşık 200 öğrenciye eğitim hizmeti verecek. Ayrıca proje kapsamında etüt çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler de yapılacak. Geniş bahçeli okuma salonu öğrenciler için güzel bir ortam olacak.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, SODES projelerinin 2008 yılından bu yana devam ettiğini ve ilçelerin bu projelerden yararlandığını söyleyerek, Şırnak’ta SODES Projesi çok güzel bir şekilde temelini attığını söyledi. Vali Özkan, “Bu salon Kumçatı için büyük bir hizmettir. Dar gelirli öğrenciler burada eğitim alacak, kurslar göreceklerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

ŞEFKAT-DER Başkanı Nebihe Yardımcı, yaklaşık 200 fakir öğrenciye eğitim hizmetlerini verileceklerini belirtti. Bina içerisinde değişik alanlarda yapılacak etkinliklerle öğrencilere büyük katkılar sağlayacağını belirten Yardımcı, "Şırnak’ta yaptığımız her hizmette yanımızda olan, bizlere destek veren ve açılışa iştirak eden herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz öğretmenler, önümüze gelen saf, dupduru çocuğu; tıpkı bir hamuru yoğurur gibi yoğurur ve ona şekil veririz. Okuma, yazmayı öğretir, birtakım bilgi ve beceriler kazanmasını sağlarız. Toplumuna, milletine, vatanına ve insanlığa yararlı bir birey olarak yetişmesi için gayret ederiz. Ev ve işyerinde çalışma ortamı bulmayanlar öğrencilerimiz için bu çalışmaları gerçekleştirdik. Bu öğrencilerimiz en iyisine layıktır. Bugün bu çocuklarımız bu imkândan yararlanır, yarın başkası. Önemli olan bu çocuklarımızın elinden tutmaktır." diye konuştu.