Van‘da Matematik Yarışması

Van Özel Serhat Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 14.‘ncüsü düzenlenen Geleneksel Matematik Yarışması sona erdi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, altınla ödüllendirildiler.

Halilağa Mahallesi‘nde bulunan Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu‘nda düzenlenen yarışma öncesi gazetecilere bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, ‘‘Bu okulumuz öteden beri Van ili için çok önemli faaliyetler yaptı. Bu çalışmalar öğrencilerimiz için çok önemlidir. Öğrencilerin bu yarışmaya alınması, yarıştırılması ve çalışmaya sevk edilmesi çok önemli. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Önemli olan yarışmaya katılmaları ve yeteneklerini keşfedilmeleridir. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Yaşar Yılmaz ise, geleneksel olarak düzenledikleri ‘Sermatya‘ yarışmasının 14.‘ncüsünü düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Yaşar, ‘‘Her yıl geleneksel olarak ilimizde bulunan tüm okullardan davet edilen öğrenciler arasında matematik yarışmasına bu yıl 70 okuldan bin 250 öğrenci katılmıştır. Yarışma 5-6-7-8‘nci sınıflarda okuyan öğrencilerimiz arasında gerçekleştiriliyor. Bu yarışmayı yapmaktaki en büyük amacımız öğrencileri bir araya getirerek kaynaşmasını sağlamak ve bilgilerine tazelemektir‘‘dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler sınıflara alındı.120 dakika süren yarışmanın sonunda birinci olan öğrencilere yarım, ikinci ve üçüncüye çeyrek altın verildi. Ayrıca dereceye giren ilk beşe başarı belgesi, katılan tüm okullara da yazıcı hediye edildi. Ödüller Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya tarafından verildi.

Kaynak: İHA