Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

Kütahya‘nın Simav ilçesinde yatsı vakti vatandaşlara seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 haziranda yapılacak seçimlerde AK Parti‘nin gidici olduğunu öne sürdü.

İktidara geldiklerinde AK Parti‘den hesap soracaklarını ifade eden Bahçeli, AK Parti politikalarının, ülkeyi ayrıştırmaya götürdüğünü, İmralı‘nın ülke yönetiminde söz sahibi haline geldiğini öne sürdü. Seçimlerin, yol ayrımında olan Türkiye‘nin geleceğinin belirlenmesinde karar anı olacağını ifade eden Bahçeli, oy vermek kadar sandığa sahip çıkmanın da bir vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

İktidarın ülkeyi yönetemediğini, 8 yılda yorulup yıprandığını ve üçüncü dönem iktidar olma şansını kaybettiğini savunan Bahçeli, AK Parti‘nin tekrar iktidar olabilmek için ‘‘medyayı yandaşlaştırdığını, yargıyı siyasallaştırdığını, Anayasa Mahkemesi‘ni AK Parti‘leştirdiğini, bütün kamu kesimini baskı altına aldığını‘‘ iddia etti.

İktidarın etnik temelli bölücülüğü, mezhep temelli ayrımcılığı körükleyerek Türkiye‘yi bir çatışma ortamına sürüklemek suretiyle kendisinin başarısızlığının üstünü örtmek ve bu kargaşadan da mağdur rolü oynamak suretiyle iktidarını sürekli kılmak istediğini ileri süren Bahçeli, 12 haziran seçimlerinde sandık başına gidecek vatandaşlara uyarıda bulunarak, "Adalet ve Kalkınma Partisi‘ne oy vermiş kardeşlerim başta olmak üzere 8 yıllık durumu ve AK Parti yönetimini iyi incelemek ve değerlendirmek durumunda

olmalıyız" dedi.

Kaynak: İHA