Hamdi Sedefçi: Hanefi Avcı Parlamentoda Olursa, Türkiye’Ye Günah Olur

Edirne’nin CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın bir parti çatısı altında parlamentoda olmasının Türkiye için günah olacağını söyledi.

Edirne’nin CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın bir parti çatısı altında parlamentoda olmasının Türkiye için günah olacağını söyledi.

Avcı’nın kendi partisinden seçilecek veya seçilmeyecek bir sıradan aday gösterilmesi halinde istifa edeceğini söyleyen Sedefçi, "Bırakın Cumhuriyet Halk Partisi’ni diğer partilerden bir tanesi Hanefi Avcı’ya sahip çıkarsa, böyle hastalıklı bir zihniyeti parlamento çatısı altına sokarlarsa Türkiye için zul olur demiştim. Resme zül olur.” dedi. Böyle hastalıklı, suç üreten beynin, herkesi suçlu gibi görüp kendisini masum gibi gördüğünü dile getiren Sedefçi, böyle birinin parlamentoda olması Türkiye için günah ve ayıp olacağını savundu.

CHP’nin kendisini aday göstereceğini sanmadığını ifade eden Sedefçi, "Hanefi Avcı CHP’den aday olduğu an ben istifa ederim. Çok net söylüyorum. Hanefi Avcı, seçilen veya seçilemeyen bir sıradan aday gösterilirse ben özür dilerim. Bu büyüdüğüm bana can vermiş CHP’den Hanefi Avcı ile aynı çatı altında olmamak için istifa ederim. Bunu kesin yaparım ama benim partimin böyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Böyle insanların CHP’de yeri yok. Bunu Sayın Genel Başkanı’nın ve herkesin bildiğini düşünüyorum." dile konuştu.

Hamdi Sedefçi, Allah’ın adaletine güveninin tam olduğunu belirterek şöyle konuştu: "İnsanlar kötülükleri kendilerine yapar. Allah’ın adaleti çok fazla. O kadar fazla ki, yapan eğer mazlumun ahını almışsa Allah onu çıkartıyor aheste aheste ve yapanlar belasını buluyor. Bunu yaşayan insanım. Yaşamımda iki defa çok büyük sıkıntı çektim. İki hapishaneye yattım. İki defa operasyon geçirdim. Ama Allah’ım bin şükürler olsun ki yapanlar şu an nerede olduğunu bilirsek bana yapılanların kat kat fazlasını yaşıyorlar. Bu da Allah’ın adaleti. Allah’a güvenim sonsuz. İnancım sonsuz. Ona olan inancımla insanlara olan sevgimle saygımla iş yapmaya çalışıyorum."