MHP'li Yavaş: 'MHP bana nifak soktu'

MHP MYK üyesi Mansur Yavaş, AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaları yalanyarak, "Ak Parti'den bana teklif geldi. Ama başka bir partide siyaset yapmayı düşünmediğim için reddettim" dedi. Yavaş, MHP'nin kendisine nifak sokduğunu da söyledi.

MHP'li Yavaş: 'MHP bana nifak soktu'
MHP MYK üyesi Mansur Yavaş, mektupla beraber alevlenen AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara canlı yayında cevap verdi.

Beyaz tv ekranlarında yayınlanan Latif Şimşek'in sunduğu Dinamit programına telefonla bağlanan MHP'li Yavaş, "Bu mektup beni zor durumda bırakılmak için medyaya sızdırıldı" dedi.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın, "Kim onlar sorusuna" karşılık isim vermek istemediğini belirten Yavaş, "Eğer siz merak ediyorsanız Sabah Gazetesi'nin MHP muhabirine gidin sorun" diye konuştu.

Şimşek'in, "Ne amaçla sızdırmış olabilirler" sorusuna ise Yavaş, "Mansur Yavaş'ı yiyecek ve koltukta rahat oturacak" diye cevap verdi.

"BENİ KENDİLERİYLE ÖZDEŞLEŞTİRMESİNLER"

"Ak Parti'ye geçme niyetinizdeki iddialar doğru mu" sorusuna karşılık da Yavaş, "Biri, Ak Parti'yle anlaştığımı ve önümüzdeki seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olacağımı söylüyor. Bende ona diyorum ki, Kendisi o kadar çok parti değiştirdi ki herkesi kendisi gibi sanıyor. Mansur Yavaş 1975 yılından beri çakılı bir vaziyette ülkücü hareketin içerisindedir. MHP'nin tüm kademelerinde görev yapmıştır. Beni kendileriyle özdeşleştirmesinler" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ'DEN BANA TEKLİF GELDİ"

Ak Parti'den 2007 yılında da teklif geldiğini ve geçmediğini belirten Yavaş, "Yine bu seçimler içinde resmi teklif geldi, yine geçmedim. Ben başka bir partide siyaset yapmayı düşünmediğimi ilettim ve teşekkür ettim kendilerine" dedi.

"Geçmişteki gerek Beypazarı'nda yaptığım gerek Ankara'da seçimlerde halkla yarattığım intibah nedeniyle teklif gelmesi gayet normal" diyen Yavaş, MHP'nin genel başkanlığıyla ilgili de hiç bir düşünce ve gişiminin olmadığını söyledi.

Kütahyalı'nın, "MHP size nifak mı soktu" sorusuna karşılık da Yavaş, "Maalesef" dedi.

BEYAZ GAZETE